Čisti, recikliraj i pomozi: U nekoliko dana Sarajlija uklonio više od 300 flaša, limenki i staklenki

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pohvalno ali

Svaka čast ali ne želim to raditi jer placam komunalno po kvadratu i inspektore iz buđžeta i sekretara mjesne zajednice a neko drugi to baca. Još se trebam zaraziti na nečiju iglu kupeći limenke iza alkoholičara i narkomana po parkovima.

Damir

Pohvalno ali<< Bas tako. Da postoji sistem otkupa te povratne ambalaze u trgovinamam gdje su kupljene ja bih prvi cuvao i nosio nazad za kauciju. A ovo ciscenje tudjeg smeca nepada mi na pamet.

prijedlog

Treba uvesti otkup plasticnih boca, tegli i limenki u ducanima na kasi, pa da vidite kako bi grad bio cist za jedan dan!

i ja ovo radim

u svojoj kuci, odvajam boce i tegle i karton/papir, i kucno smece i uredno odlozim u tri/cetiri razlicita kontejnera.. onda uvece dodje jedan smetljarski kamion i sve kontejnere uredno istresu u isti.

/ Najnovije