Masakr koji je šokirao svijet!

Radiosarajevo.ba
Masakr koji je šokirao svijet!
Photojoiner / 7 u 7 / Četnici, špijuni, napad na povratnike i masakr u Novom Zelandu

Vrlo intenzivna sedmica je za nama. Od četničkog okupljanja do masakra u dvije džamije na Novom Zelandu odigrali su se brojni događaji na domaćoj i regonalnoj političkoj sceni, dok smo na sportskom planu gledali besramne atake na FK Velež.

 Piše: Faruk Vele

Ovo su ljudi i događaji koji su, prema mišljenju Radiosarajevo.ba, obilježili proteklih sedam dana

 Suzanin povratak - subota, 9. mart

Građani Banja Luke okupili su se u subotu o 349. put zaredom kako bi mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Među građanima Banja Luke je bila i Davidova majka - Suzana Radanović, koja je vratila u Bosnu i Hercegovinu.

Suzana se ponovo oprostila od sina Davida - undefined

Dragi naši albanski prijatelji, džabe ste krečili, nema ništa od tog posla, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kosovskim vlastima povodom njihove platforme.

Ovakva reakcija izazvala je brojne komentare.

Obilježeno je 25. godišnjica rada Hrvatskog narodnog vijeća u Sarajevu. Za novog predsjednika izabran je dr. Marijo Pejić, te ugledni članovi Upravnog odbora HNV-a.

Prof. dr. Ivo Komšić, član Upravnog odbora, rekao je da HDZ BiH ima sav monopol kada je u pitanju hrvatska politika, te da pokušavaju obnoviti Herceg-Bosnu.

Skoro 30 hiljada "žutih prsluka" protestiralo je sedamnaestu subotu zaredom diljem Francuske nadajući se da će osnažiti protestni pokret koji je počeo slabjeti, a potaknut je nezadovoljstvom zbog fiskalne i socijalne politike Emmanuela Macrona.

U blizini Sarajeva u subotu se dogodio udes u kojem je učestvovalo čak pet automobila.

Na poziv Oružanih snaga BiH, Savez gorskih službi spašavanja u BiH pokrenuo je akciju spašavanja na Čvrsnici i uspio spasiti jednog bh. vojnika.

 Više o ovoja akciji i radu GSS-a, možete pročitati OVDJE.

Sandra Jošić (41), supruga ubijenog Banjalučanina Damira Ostojića Šijana (43), ispričala je novinarima kako je uspjela preživjeti napad na njezinog muža. Tekst je izazvao dosta pažnje.

Emir Suljagić,  imenovan je za vršioca dužnosti dekana Fakulteta menadžmenta i javne uprave na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS).

Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa društvom Via Academica i Fondacijom Mozaik je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu organizirala Prvi sajam italijanskih univerziteta.

U sklopu obilježavanja 70 godina uspješnoga kulturnog i muzeološkog djelovanja, Muzej Sarajeva će se osim domaćoj predstaviti i internacionalnoj javnosti te je tim povodom u švedskom gradu Varnamu otvorena izložba "Sarajevo kroz historiju".

Dugoočekivani SF film za djecu ‘Moj dida je pao s Marsa’, u čijoj je koprodukciji sudjelovala Bosna i Hercegovina, premijerno je prikazan na uglednim festivalima u Belgiji, Kanadi i Hrvatskoj, a 21. mart stiže u BiH, potvrđeno je u subotu.

Analizirali smo položaj FK Sarajeva pred utakmicu u Širokom Brijegu.

Odigrane su četiri utakmice 25. kola njemačke Bundeslige, a nakon ovog kola dobili smo i novog lidera na tabeli. Prvo mjesto preuzeo je Bayern i to zahvaljujući boljoj gol-razlici. Uspješan je bio i naš Vedad Ibišević.

Četničko orgijanje u Višegradu - nedjelja, 10. mart

Četnici ponovo na Drini! Pripadnici Ravnogorskog pokreta okupili su se u nedjelju ujutru na Trgu palih boraca u Višegradu  i počeli jednodnevno "orgijanje", uznemiravajući i povratnike Bošnjake u ovom gradu i sve antifašiste u zemlji.

Četnici su tog dana obilježili godišnjicu hapšenja četničkog generala i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dragoljuba Draže Mihailovića.

Ravnogorci su na okupljanju zapjevali da će opet biti pakao i krvava Drina.

Pripadnike RČP u Draževini, selu pokraj Višegrada, postrojio je četnički vojvoda Slavko Aleksić.

Četnici na Draževini - undefined

Stigle su i prve reakcije. Posebno su bile uznemirene žrtve zločina počinjenih devedesetih u okviru iste ideologije koju baštine i sami četnici.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba oštro je osudio okupljanje pripadnika četničkog Ravnogorskog pokreta u Višegradu. Pozvao je na njihovo hapšenje.

Poglavar Islamske zajednice u BiH dr. Husein ef. Kavazović upozorio je za naš portal da "institucije države već odavno pokazuju veliki stepen tolerancije prema neofašističkim i drugim radikalnim sentimentima u društvu ".

Ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara upitao je da li su državne institucije zaboravile Krivični zakon FBiH.

Sve reakcije i tekstove o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Putnički avion Ethiopian Airlinesa srušio se tokom leta iz Addis Ababe prema Nairobiju u Keniji. Svih 149 putnika i osam članova posade stradali su u padu aviona koji se srušio sam šest minuta nakon polijetanja. Među stradalima je i jedan Srbijanac koji je radio za UN.

Više o nesreći možete pročitati OVDJE

U sarajevskom naselju Dobrinja zapaljena su četiri vozila, koja su bila parkirana u ulici Avde Čuka bb. Kako se saznaje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, zbog podmetanja požara na automobile jučer su uhapšene četiri osobe.

Fudbalski klub Sarajevo je u 22. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovalo kod Širokog Brijega na stadionu Pecara, gdje su zabilježili visoku pobjedu.

Ružne scene i na međunarodnoj sportskoj sceni. Jedan navijač utrčao na teren i nokautirao kapitena Aston Ville.

U jednom drugom slučaju navijač Arsenala udario je nogometaša Uniteda.

Nismo ni mi najgori...

Prijava protiv četnika - ponedjeljak, 11. mart

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je izjavio novinarima da je imao sastanke s predstavnicima nadležnih agencija u vezi s jučerašnjim okupljanjem pripadnika četničkog pokreta u Višegradu.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto podnio je krivičnu prijavu protiv Ravnogorskog četničkog pokreta ispred Vlade Kantona Sarajevo.

Podsjetili smo na činjenici da je i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prema svjedočenju ratnog zločinca Vojislava Ššešelja, bio u jedinici Slavka Aleksića, koji je u nedjelju postrojio četnike u Draževini.

Ni do danas, dvadeset i sedam godina od početka opsade Sarajeva, nije podignuta nijedna optužnica protiv direktno odgovornih za napade snajperima i artiljerijom na grad i njegove stanovnike, iako je u presudama protiv bivših komandanata Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske (VRS) utvrđeno da su zločini bili sistemske prirode.

Bosna i Hercegovina usvojila odluku o uvođenju 4G mreže, potvrdio je u ponedjeljak Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koji je govorio i o nižim cijenama rominga.

Dvadeset intelektualaca iz Bosne i Hercegovine uputilo je otvoreno pismo "prijateljima u Srbiji", a povodom morbidnog negiranja zločina na tuzlanskoj Kapiji od strane "Večernjih novosti" i TV PINK.

Nakon izbora za predsjednika Hrvatskog narodnog vijeća BiH (HNV) za Radiosarajevo.ba je govorio dr. Marijo Pejić.

Iranski predsjednik Hasan Rohani oštro je kritizirao američku vojnu intervenciju na Bliskom istoku na početku prvog službenog posjeta Iraku kojim teži jačati utjecaj Teherana u regiji i proširiti trgovinske veze.

Pripadnici Federalne uprave policije su u Sarajevu otpočeli akciju kodnog naziva Prizma. Na meti su im dileri, a akcija je provedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, nakon višemjesečne istrage.

Među uhapšenima su bili Edis Bunar i njegova supruga Nerma, te Almedin Tači.

U sarajevskom naselju Grbavica 8. marta dogodila se tučnjava više osoba u večernjim satima. Incident se dogodio u ulici Hamdije Ćemerčića i Kemala Kapetanovića u blizini Shopping centra na Grbavici. Udarali su se saobraćajnim znakovima, tupim predmetima, a bacali su i baklje.

Pisali smo o tome šta je policija pronašla prilikom pretresa kafića na Baščaršiji.

Lijep primjer iz glavnog grada BiH! Veći broj građana opremljenih lopatama, metlama i vrećama odlučili su očistiti ulice Sarajeva, što su lijepi primjeri koje smo zabilježili.

Prenijeli smo apele za pomoć mladom golmanu Erminu Omeroviću i Muhamedu Arnautoviću.

Mnogo se prašine podiglo nakon utakmice koju su u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine odigrale ekipe domaćina Goražda i Fudbalskog kluba Velež. A među prvima je komentirao i legendarni Sergej Barbarez.

Uništavanje “Veleža” je i cijepanje možda i posljednje fotografije iz albuma uspomena sretnog djetinjstva - undefined

Fudbalski klub Velež iz Mostara, na svom zvaničnom YouTube kanalu, napravio je kompilaciju sudijskih pogrešaka Kenana Bajraktarevića iz Orašja i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića, na utakmici protiv Goražda (0:1).

Robert Prosinečki selektor nogometne reprezentacije BiH je objavio spisak pozvanih igrača za kvalifikacione utakmice za Euro 2020 protiv Armenije (23. mart Grbavica, 20,45 sati) i Grčke (26. mart Bilino Polje, 20,45 sati).

Također, Prosinečki je odgovarao na pitanja novinara o brojnim temama.

Bol veća od neba - utorak, 12. mart

Ekshumacija posmrtnih ostataka ubijenog Davida Dragičevića obavljena je na groblju u Banjoj Luci nakon što su zahtjev za to podnijeli roditelji ovog 21-godišnjeg mladića Davor Dragičević i Suzana Radanović kako bi ga ponovo sahranili, ali u austrijskom gradiću Wiener Neustad, 15. marta.

Suzana Radanović i nekoliko desetina građana okupilo se  na gradskom groblju.

Potresne slike uplakane majke Suzane nad ekshumiranim posmrtnim ostacima najmilijeg sina, ponovo su obišle BiH i svijet.

Tim povodom prisjetili smo se i pjesme koju je napisao David Dragičević prije smrti.

Nasilnik Renato Marjanović, koji je maltretirao sugrađanina Azrina Hodžića, uhapšen je oko 13 sati na području Prijedora.

Nakon što ga je udarao, naređujući mu da skine grb BiH, nasilnik je jadnog čovjeka tjerao da pogleda u kameru i kaže:

„Izvinite, Srbi u Prijedoru, što sam lijepio zastavu BiH na prikolicu. Neću nikad više i poštujem Republiku Srpsku i Milorada Dodika“.

Ovo je iznova postavilo pitanje sigurnosti povratnika u bh. entitetu RS.

Potresan tekst ovim povodom napisao je mladi intelektualac Slobodan Blagovčanin.

Slobodan Blagovčanin - undefined

Demokratska fronta će formirati radnu grupu koja će donijeti zaključke koji su proistekli iz diskusije sa sjednice Predsjedništva stranke na kojoj je razgovorano i o formiranju vlasti na Federalnom i državnom nivou.

Britanski magazin The Economist je identificirao države u kojima su vjerovanje u Boga i patriotizam neodvojive stvari i objasnio šta je uzrok tome.

Policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon višemjesečne istrage, uhapsili 13 osoba zbog sumnje da se bave nabavkom i preprodajom droge.

Naš urednik Almir Sokolović istraživao je ko ima najskuplju ekipu u BH Telecom Premijer lige.

Nije se stišavala bura u bh. nogometu nakon utakmice Prve lige Federacije BIH protiv Goražda (0:1) i jedne od najvećih sudijskih lakrdija.

Sve o ovom nogometnom skandalu, o kojem smo opširno izvještavali, možete pročitati OVDJE.

Bitka za Britaniju - srijeda, 13. mart

Članovi britanskog parlamenta odbacili su izlazak iz Europske unije bez ikakvog dogovora. Takav prijedlog je podržalo 312 zastupnika, dok je 308 bilo protiv.

Analizirali smo šta sijedi u odnosima Europske unije i Velike Britanije.

Definirani su principi na osnovu kojih bi trebala biti formirana državna vlast. Njih je prema ranije dogovoru lider SDA Bakir Izetbegović dostavio Miloradu Dodiku, čelniku SNSD-a i predsjedniku HDZBiH Draganu Čoviću. O formiranju vlasti je u srijedu govorio Bakir Izetbegović.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izrazio je uvjerenje da će veoma brzo biti potpisani principi za formiranje vlasti na nivou BiH koji će, između ostalog, potvrditi privrženost ustavnom poretku BiH i Dejtonskom mirovnom sporazumu.

Dodik je ponovo odbio podršku NATO puta naše zemlje.

Dragan Čović je otkrio koje ministarske pozicije želi HDZBiH.

Lider Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić ponovio je novinarima da ovu stranku ne zanima učešće u vlasti te da nisu zainteresirani da budu dio većine niti na federalnom niti na državnom nivou.

Otkrili smo detaljan spisak bh. državljana, među kojima su i bivši borci ISIL-a, a koji su se predali u Siriji, odnosno onih koji bi trebali biti prebačeni u našu zemlju.

Na osjednici Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, Zlatko Miletić, delegat u Klubu Hrvata iz Demokratske fronte tražio je uvrštavanje tačke pod nazivom: „Javna osuda skupa održanog dana 10. marta 2019. godine u Višegradu u organizaciji Ravnogorskog Četničkog pokreta“, što je ostalo bez opšte i entitetske većine.

HDZ BiH se o ovom pitanju naknadno oglasio.

Renato Marjanović pušten je na slobodu nakon što je prekjučer napao Azrina Hodžića u Prijedoru.

Zabilježili smo i prvu reakciju.

Nasilnik Renato Marjanović i povratnik Azrin Hodžić - undefined

'Tračak svjetla u mrkloj tami', 'sada mi je dan ljepši' samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku - gradonačelnica Grada Supetra (Brač, Hrvatska) odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.

Gradonačelnica Ivana Marković je otvoreno govorila samo za portal Radiosarajevo.ba.

Nakon što je objavljena informacija da je Martina Mlinarević predložena za ambasadoricu BiH u Republici Češkoj, bh. književnica je na svojoj Facebook stranici objavila zastrašujuće poruke koje lede krv u žilama.

Martina Mlinarević - undefined

Komisija za suđenje i sudije Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine odbila je žalbu Fudbalskog kluba Velež na suđenje na utakmici Goražde - Velež i susret registirala postignutim rezultatom od 1:0.

O sudijskoj krađi oglasio se i slavni Dušan Bajević.

Oglasio se i Nedim Selimotić, predsjednik Komisije za suđenje i sudije Prve nogometne lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Legendarni fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine - Almir Zeka Turković doživio je infarkt nakon čega je hitno operisan.

Velika obavještajna afera - četvrtak, 14. mart

Obavještajci i diplomate Republike Hrvatske pokušali su najmanje dva puta vrbovati pripadnike selefijskog pokreta iz BiH za prenošenje oružja i eksploziva u mesdžide na području Zeničko-dobojkog kantona.

Priča je ovo koja je odjeknula regijom. Razotkrio ju je u srijedu magazin Žurnal.info, donoseći detalje neugodne i ozbiljne afere koja će rasklimati dobro poljuljane odnose između dvije zemlje. 

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić dao je intervjuu za Radiosarajevo.ba u kojem je potvrdio navode o obavještajnoj aferi. Dijelove razgovora za naš portal prenijeli su brojni mediji u regionu.

Dragan Mektić - undefined

Tužilaštvo BiH objavilo je saopćenje za javnost u kojem su naveli da će otvoriti istragu i saslušati ministra Mektića.

Članovi Predsjedništva BiH reagirali su na izbijanje afere.

Komšić poručio Hrvatima: Postoji crvena linija koja se ne smije prelaziti!

Džaferović o vrbovanju selefija iz BiH: Zaštitit ćemo interese naše države

Dodik o Vijeću ministara, promjeni Ustava BiH i aferi "Špijuni"

Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) Hrvatske odbacila navode o ulozi njezinih obavještajaca.

Oglasili su se  i predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji su, također, odbacili umiješanost njihove zemlje u aferu.

Novinar RTRS-a koji je doveden u vezu s ovom aferom najavio je tužbe.

Svoje viđenje ovog slučaja dao je i poznati hrvatski advokat Anto Nobilo.

Sve o aferi Špijuni pročitajte OVDJE.

Na Pedijatrijskoj klinici od posljedica morbila u četvrtak je preminula jedna beba koja nije bila vakcinisana protiv ove bolesti s obzirom na to da djeca mlađa od 12 mjeseci ne mogu primiti ovu vakcinu.

Na području Kantona Sarajevo povećan je broj oboljelih od epidemije ospica ili morbila, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo

Automobil koji je prevozio sanduk s tijelom Davida Dragičevića napustio je Bosnu i Hercegovinu. Okupljeni su Davida ispratili riječima: "putuj anđele" i pjesmom Klinac u getu.

Davor Dragičević, zabranio je da se ime njegovog sina Davida, ubuduće spominje u Skupštini RS.

Pogrebno vozilo kojim je prevučeno tijelo Davida Dragičevića stiglo je u Austriju, a tu je svog sina Davida dočekao otac Davor Dragičević.

Taksista iz Živinica incijala A. H. jutros u 9:30h je uhapšen u akciji specijalne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova TK. Prema nezvaničnim informacijama portala Živinice Čaršija taksista je bio poznat u Živinicama pod nadimkom “Betko”.

Na lokalitetu Žovnice kod Mostara u teškoj saobraćajnoj nesreći najmanje jedna osoba je poginula, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona

Analizirali smo šta stoji iza Povelje o srpskom kulturnom prostoru.

Banjalučki muzičar Lado Jakovljević preminuo je u Banjoj Luci u 38. godini poslije kraće i teške bolesti.

Pisali smo o jednoj lijepoj sportskoj priči iz Bijeljine

Nepravda, velika nepravda, koja je učinjena Fudbalskom klubu Velež posljednjih dana, dovela je do niza reakcija u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, da smo skloni se pitati - raspada li se ovo takmičenje?

Naš Ahmed Burić pisao je o sramnom progonu FK Velež u bh. nogometu.  

Teroristički napad na Novom Zelandu - petak, 15. mart

Brenton Tarrant počinio je u petak teroristički napad u gradiću Christchurch na Novom Zelandu, kada je u dvije džamije ubio najmanje 49 osoba, a ranio više desetina ljudi.

On je na Facebooku uživo prenosio napad, ali je profili ovog napadača na društvenim mrežama ubrzo blokiran.

Ovo je jedan od najstrašnijih terorističkih napada posljednjih godina u svijetu, a zbog načina izvršenja i monstruozne mržnje šokirao je cijeli svijet!

Teroristički napad na Novom Zelandu - undefinedFoto: Twitter: Teroristički napad na Novom Zelandu

Među žrtvama je bio i sedmogodišnji dječak.

Mostarka Hana Obradović ispričala nam je zastrašujući atmosferu nakon napada na Novom Zelandu.

Šokantno je otkriće da je napadač s Novog Zelanda nešto prije napada slušao četničke pjesme.

Na oružju australijskog teroriste Tarrnata nalazi se i amblem zloglasne SS divizije "Princ Eugen", čiji su pripadnici vršili zločine u Bosni i Hercegovini i Srbiji tokom Drugog svjetskog rata.

Masovni ubica je prije napada na internetu objavio rasistički manifest u kojem je najavio zločin.

Kao jedno od glavnih opravdanja za napad, Tarrant je u manifestu naveo osvetu za ubistvo 11-godišnje Ebbe Akerlund u terorističkom napadu na Stockholm 2017. Tad je Uzbekistanac Rahmat Akilov kamionom upao u masu i ubio četvero ljudi.

Analizirali smo sličnosti Tarranta i Andersa Behringa Breivika koji je 2011. godine ubio 77 ljudi. Sve ih je povezivala ideologija zla prema muslimanima i Radovan Karadžić kojeg su slavili zbog njegovih zločina.

Reagirali su, uz ostale, i član Predsjedništva BiH Željko Komšić, te Islamska zajednica u BiH.

Jedna od najhrabrijih slika koje su obišle svijet zasigurno je ona iz Australije, gdje je više od hiljadu vjernika klanjalo u centralnoj džamiji u Sidneju, moleći se za žrtve terorističkog napada na Novom Zelandu u kojem je ubijeno 49 osoba.

Australijski senator iz savezne države Queensland, Fraser Anning, komentirao je teroristički napad na dvije džamije u Novom Zelandu, okrivljujući muslimane za to.

Nakon što su posmrtni ostaci Davida Dragičevića, na zahtjev njegovih roditelja, ekshumirani s banjalučkog groblja, ponovo su pokopani u Austriji.

Uz Davora je ponovo bio Muriz Memić čiji je sin također ubijen, ali odgovorni nisu privedeni pravdi.

Ponovo su upućene snažne poruke i iz Banje Luke.

U Kantonu Sarajevo trenutno je 113 osoba koje su zaražene morbilima, 20 posto njih čine djeca mlađa od dvije godine, a prvi slučaj zabilježen je 22. januara, potvrdili su u petak na pres-konferenciji predstavnici nadležnih kantonalnih zdravstvenih institucija.

Nakon što je izjavio da ima informacije da Hrvatska u Bosni i Hercegovini vrbuje vehabije, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je ispitan u Tužilaštvu BiH. Govorio je novinarima o tome.

Ispred tuzlanskog Međunarodnog ateljea „Ismet Mujezinović“ gdje se održavao festival „Merlinka“ kojim se promoviraju prava LGBT populacije, pripadnici selefijskog pokreta su sinoć održali protest.

Bivši ministar makedonske policije Mitko Čavkov osuđen je danas na 18 godina zatvora i to je najviša kazna u sudskom procesu za nasilje u parlamentu u aprilu 2017.

Zajedno sa Čavkovom koji je tada, kao direktor policije, bio zadužen za sigurnost parlamenta i poslanika, krivični sud u Skoplju je na sedam do 15 godina osudio još 15 optuženih za učešće u nasilnom upadu i nasilju u parlamentu, među kojima su tadašnji pripadnici policije i državne bezbjednosti, kao i članovi takozvanih patriotskih udruženja.

Na svim kontinentima svijeta, stotine hiljada djece je izašlo na demonstracije za klimatsku pravdu. Sarajevska škola ''Silvije Strahimir Kranjčević'' je na časnu mapu ovih klimatskih štrajkova stavila i Bosnu i Hercegovinu.

U Sarajevu je održana promocija knjige „PTSP Spomenar“ Dragana Bursaća koja je privukla nezapamćenu pažnju publike.

U švicarskom Nyonu danas je održan žrijeb parova četvrtfinala i polufinala Lige prvaka.

Legenda mostarskog i bh. nogometa Sead Kajtaz uputio je otvoreno pismo povodom dešavanja u vezi FK Velež.

Trener FK Sarajevo Husref Musemić najavio je nove utakmice njegovog tima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije