Čestitamo: Mladi pjesnik iz Bosne i Hercegovine Nikola Lero dobio prestižnu Fullbrightovu stipendiju

0
Radiosarajevo.ba
Čestitamo: Mladi pjesnik iz Bosne i Hercegovine Nikola Lero dobio prestižnu Fullbrightovu stipendiju
Foto: Facebook / Nikola Lero

Bosanskohercegovački mladi pjesnik, istraživač Nikola Lero dobio je prestižnu Fullbright Scholarship Fullbrightovu stipendiju za istraživanje na Univerzitetu St. Louis 2023/2024.

Nikola je rođen u Sarajevu, odrastao u Bijeljni, stekao je formalno obrazovanje u Banjoj Luci i ispunio svoju dušu pričama, ljudima i kulturom iz cijele Bosne i Hercegovine i svijeta, prenio je na svom Facebook profilu dr. Edhem Čustović.

Fulbrightova stipendija je jedna od najkonkurentnijih i najprestižnijih akademskih nagrada u svijetu, koja nudi mogućnosti naučnicima da sprovode istraživanja i predaju u inostranstvu.

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Nastavlja se suđenje Miloradu Dodiku: Evo kada će izaći pred Sud BiH

Kao gostujući istraživač na Univerzitetu St. Louis, Nikola će proučavati drugu generaciju bosanskih Amerikanaca pod nadzorom prof. Hisako Matsuo, vodeći stručnjak za etničke i rasne studije.

Fulbrightova stipendija Nikole Lera svjedoči o njegovim impresivnim postignućima i nepokolebljivoj posvećenosti promoviranju društvenih promjena i razumijevanju marginaliziranih zajednica.

Bosanskohercegovački 🇧🇦 mladi pjesnik, istraživač Nikola Lero dobio je prestižnu Fullbright Scholarship Fullbrightovu...

Posted by Dr. Edhem Čustović on Tuesday, May 30, 2023

Nikola je diplomirao je zajednički master studije migracija i interkulturalnih odnosa u Njemačkoj, Norveškoj i Sloveniji kao stipendista Evropske unije. Nikola je osvojio Erasmus+ nagradu za mladog novinara 2017. i bio je nominovan za najboljeg blogera za promociju odgovornog korišćenja društvenih medija u 2018.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije