Čarolija glavnoga grada: Sarajevo uz Čolu i vatromet uplovilo u 2018. godinu

Radiosarajevo.ba
Čarolija glavnoga grada: Sarajevo uz Čolu i vatromet uplovilo u 2018. godinu
Veselo i uz spektakularan vatromet, desetine hiljada građana i posjetilaca Sarajeva dočekali su novu 2018. godinu na trgu ispred Sarajevo City Centra (SCC), gdje su posljednje sekunde 2017. odbrojavali uz regionalnu muzičku zvijezdu Zdravka Čolića.

Centralna manifestacija i doček na otvorenom okupili su izuzetno veliki broj građana koji su se zabavljali i plesali uz hitove jednog od najvećih pjevača iz regije.

Naposlijetku, sjajnu atmosferu dodatno je zagrijao višeminutni vatromet koji je započeo tačno u ponoć sa zgrade hotela Holiday.

Zdravko Čolić svojim pjesmama nešto nakon 23 sata započeo je finalno zagrijavanje za 2018. godinu. Naravno, tome su doprinijeli i bendovi koji su zagrijavali prisutne sve do izlaska popularnog Čole na binu, a riječ je o bendu Last location i DJ Drop Department.

Prema najavama, manifestacija u centru Sarajeva trebala bi trajati i u nekoliko prvih sati nove godine, a sjajnu atmosferu pokazuju ispunjene ulice.

Veliki broj policijskih službenika Kantona Sarajevo poduzeo je mjere na osiguranju dočeka Nove godine na području Kantona Sarajevo, s posebnim osvrtom na javni doček na Trgu Bosne i Hercegovine. Na javnom dočeku prisutna je i jedinica Vatrogasne brigate, te ekipa Hitne pomoći.

Trećeg dana, 1. januara novogodišnje slavlje će biti upotpunjeno nastupom kultnog sarajevskog benda Crvene jabuke ispred Vječne vatre. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa će nastupiti Ina & Open Mind Group.

Zbog javnog dočeka Nove godine dio glavne gradske saobraćajnice u Sarajevu danas je blokiran od 17 do 3 sata ujutro.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije