Ćamil Duraković: Grujičić je pokazao bahatost i nezrelost, nije mu ovo trebalo...

5
L.S.
Ćamil Duraković: Grujičić je pokazao bahatost i nezrelost, nije mu ovo trebalo...
AA / Ćamil Duraković

Predsjednik Skupštine Opštine Srebrenica Ćamil Duraković, za portal Radiosarajevo.ba kazao je svoj stav o današnjem sramotnom potezu načelnika ove općine, Mladena Grujičića. 

Naime, Grujičić je naredio da se ukloni baner kojim Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici svim muslimanima čestita nastupajući Kurban-bajram. 

"Ovo govori o njemu personalno, a ne o Bošnjacima. Donio je nezrelu odluku koja je dodatno produbila ionako narušene odnose. Mene je efendija Damir Pašalić informisao o situaciji, a ja sam pozvao Mladena da vidim zašto je to uradio", pojašnjava Duraković. 

Naglašava kako je načelnik branio činjenicu da na baneru nije postavljen grb općine, da se na ovaj način zaobišla pravna činjenica i da na lokaciji na kojoj je postavljen ne može biti. 

"Prema pravnoj proceduri imamo i višemetarske krstove širom Srebrenice, u partizanskom groblju itd, pa niko od Bošnjaka nije ništa poduzeo. Dakle, namjerno se neke stvari rade. Nije trebalo Grujičiću da bez konstultacija sa Islamskom zajednicom na svoju ruku zove vatrogasce i uklanja banere. Pokazao je jednu bahatost i nezrelost", kazao je Duraković za portal Radiosarajevo.ba.

Na baneru je pisala tradicionalna univerzalna poruka, a to je "Bajram šerif mubarke olsun". 

Podsjećamo, o ovom slučaju je reagirao i ef. Damir Peštalić koji je kazao za naš portal:  "On je to uklonio. Mi ćemo banere postaviti na našim prostorima. Poslije Bajrama ćemo se boriti pravnim putem da vidim šta je problem. Zašto se Bošnjacima ne dozvoljava da koriste javni prostor ovog grada?! Da li smo mi građani drugog reda, da li ne pripadamo ovom gradu, šta je problem... Ovo je ružna poruka i ona je samo kontinuitet svega onoga što on (Mladen Grujičić) radi, pokazujući čitavom svijetu koliko je fašista. Nažalost, niko ozbiljan da to primijeti i da na dostojanstven način reagira", zaključio je ef. Peštalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije