Ef. Peštalić o uklanjanju banera: Grujičić pokazuje svijetu koliko je fašista

6
F.V.
Ef. Peštalić o uklanjanju banera: Grujičić pokazuje svijetu koliko je fašista
Print Screen / Damir ef. Peštalić o uklanjanju banera u Srebrenici

Nakon što je Mladen Grujičić, načelnik općine Srebrenica, naredio je da se ukloni baner kojim Medžlis Islamske zajednice u Srebrenici svim muslimanima čestita nastupajući Kurban-bajram, reagirao je glavni srebrebrenički imam Damir ef. Peštalić.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba ef. Peštalić je potvrdio da je baner sa bajramskom čestitkom uklonjen.

"Godinama (načelnik Grujičić) čestita Bajram putem banera koji su napravljeni u vrijeme mandata Abdurahmana Malkića u ime Opštine Srebrenica. Oni nose logo Srebrenice. Zadnjih nekoliko godina ti baneri su se nalazili u prostorijama Islamske zajednice, pa je ih je Opština za blagdane uzimala od nas i postavljala. Kada su postavljeni prošlog Bajam, primijetili smo da su ispucali, izblijedjeli i donijeli smo odluku da napravimo mi banere Islamske zajednice i da ih postavimo ovog Bajrama. Na njima samo piše samo Bajram šerif mubarek olsun. Dakle, to je zvaninča čestitka", govori ef. Peštalić, te nastavlja:

"Pozvali smo vatrogasce koji su izašli na teren i postavili banere. Međutim, načelniku je to zasmetalo, on je to shvatio kao provokaciju, jer na njima nema loga Opštine Srebrenica. Ne znam zašto bi IZ BiH stavljala logo Optšine!? Naravno, Opština Srebrenica i svaka druga institucija mogu da čestitaju u svoje ime, na svome braneru, nikakav problem nije...".

Nadalje, kaže da ne može biti provokacija čestitka za vjerski blagdan, dakle, Kurban-bajram.

"On je to uklonio. Mi ćemo banere postaviti na našim prostorima. Poslije Bajrama ćemo se boriti pravnim putem da vidim šta je problem. Zašto se Bošnjacima ne dozvoljava da koriste javni prostor ovog grada?! Da li smo mi građani drugog reda, da li ne pripadamo ovom gradu, šta je problem... Ovo je ružna poruka i ona je samo kontinuitet svega onoga što on (Mladen Grujičić) radi, pokazujući čitavom svijetu koliko je fašista. Nažalost, niko ozbiljan da to primijeti i da na dostojanstven način reagira", zaključio je ef. Peštalić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije