Budite heroj djece oboljele od raka, darujte krv!

Radiosarajevo.ba
Budite heroj djece oboljele od raka, darujte krv!
Foto: Srce za djecu oboljelu od raka / Akcija darivanja krvi

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka poziva na akciju darivanja krvi koja će biti održana u srijedu, 11. marta.

Akciju zajedničkim snagama organizuju Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, Crveni križ Općine Centar Sarajevo i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH, saopćeno je iz ovog udruženja.

Tokom hemoterapija svakom djetetu oboljelom od raka je potrebna krv. Vrlo često oni primaju i po nekoliko doza sedmično. Donirana krv za njih znači život, jer bez nje ne bi mogli nastaviti svoje liječenje, podsjetili su.

Stoga, pozivaju sve građane koji imaju priliku doći 11. marta od 8 – 17.30 sati u Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH da dođu i poklone dio sebe koji može spasiti živote čak tri djeteta. 

"Djeca oboljela od raka su istinski heroji, ali i ona trebaju svoje heroje koji će im biti podrška. Njihov heroj budite vi", poruka je Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

"Vrijeme provedeno u čekanju vrećice krvi, za koju znate da bukvalno znači život, je jedna od najvećih agonija tokom liječenja!", riječi su jedne od majki u Roditeljskoj kući.

Preporučuju da svi zainteresirani pročitaju Vodič za darivaoce krvi na ovom linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije