Brži, bolji, kvalitetniji: Počinje izgradnja druge linije kosog lifta na Ciglanama

J. Ć.
Brži, bolji, kvalitetniji: Počinje izgradnja druge linije kosog lifta na Ciglanama
Foto: Radiosarajevo.ba / Počinje izgradnja druge linije kosog lifta

Danas je na polaznoj stanici kosog lifta u ulici Husrefa Redžića na Ciglanama potpisan ugovor o izgradnji  druge linije kosog lifta u ovom naselju. 

 "Ispunili smo sve administrativne  formalno-pravne uvjete. Obezbijedili smo novce i već od danas radovi na demontaži kreću. Imamo povjerenja u izvođača koji je pobijedio na tenderskoj procedure", kazao je novinarima načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Načelnik ove Općine, kao investitora projekta, istaknuo je kako očekuje da će i Ministarstvo saobraćaja učestvovati i participirati finansijski u ovoj investiciji.

Vrijednost izgradnje druge linije kosog lifta na Ciglanama iznosi oko 600 hiljada konvertibilnih maraka.

Počinje izgradnja druge linije kosog lifta - undefinedFoto: Radiosarajevo.ba: Potpisan ugovor o izgradnji druge linije kosog lifta

Ajnadžić je napomenuo da će u funkciji biti dvije kabine te kako više neće biti zastajkivanja niti čekanja.

"Građani će uvijek imati jedan lift na raspolaganju", dodao je.

Direktorica firme Euro Prost d.o.o. Refija Begović, kazala je kako će oko 15 radnika konstantno biti na terenu.

"Od danas poduzimamo maksimalnu aktivnost da to bude u što kraćem roku i što bolje urađeno. Mislim da smo prvom izradom lifta opravdali povjerenje. Mogu reći da ćemo se sada još više potruditi da to bude što brže, bolje i kvalitetnije", napomenula je Begović.

Podsjećamo, stanovnicima naselja Ciglane obezbijeđen je prevoz kosim liftom koji je u funkciji od februara ove godine.

Prethodno su načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i vlasnik firme „Euro Prost“ iz Gračanice Fikret Begović potpisali ugovor o upravljanju liftom naredna tri mjeseca dok se ne pronađe konačno rješenje, čime su ispunjeni svi formalno-pravni uvjeti da on bude stavljen u funkciju. 

Završetak obnove jedne trase i kabine kosog lifta na Ciglanama je okončano još krajem prošle godine, ali zbog administrativnih razloga on nije pušten u funkciju. Zahvaljujući naporima načelnika Ajnadžića i razumijevanju ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete stanovnici Ciglana imaju riješen vertikalni prevoz do svojih domova po cijeni od pola KM. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije