Učenici Srednje medicinske škole Sarajevo zaradili novac i svi idu na ekskurziju

H. A.
Učenici Srednje medicinske škole Sarajevo zaradili novac i svi idu na ekskurziju
Učenici sarajevske Srednje medicinske škole Bjelave u februaru ove godine oduševili su BiH i regiju, ali i inspirirali brojne srednjoškolce kada su odlučili skupiti novac za svoje drugove i drugarice za ekskurziju. U tome su i uspjeli.

Radili su, odazivali se na akcije, organizirali koncerte i uspjeli. Zaradili su 20 hiljada KM, te su spremni za nezaboravno srednjoškolsko i maturalno putovanje.

"Nas 146 ide u septembru na destinaciju Beč - Prag - Budimpešta. S ponosom mogu reći da smo radili i zaradili. Od ekoloških akcija, čišćenja parka, dijeljenja letaka, pa sve do organizacije naših turnira, bazara i koncerta u Domu mladih", kazao je za Radiosarajevo.ba jedan od učenika Dženan Hodžić.

Cijela generacija je zahvalna svim ljudima koji su im pomogli, kao i sarajevskim općinama. 

"Ovo za nas nije samo odlazak na ekskurziju, mi smo našom akcijom Ekskurzija 2017' stvorili radnu naviku, upoznali drugu radnu životnu sredinu, upoznali nove ljude... Ovo za nas ostavlja neizbrisiv trag, jer smo uradili nešto naizgled nemoguće, a ujedno naučili kako biti human i pomagati drugima", poručio je Hodžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije