BRAVO, ILHANA: Na Festivalu u J. Koreji prvo mjesto osvojio crtež iz Sarajeva!

0
Radiosarajevo.ba
BRAVO, ILHANA: Na Festivalu u J. Koreji prvo mjesto osvojio crtež iz Sarajeva!
SFF / Crtež Ilhane Šabanović

Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji najboljim crtežom je proglasio crtež iz Sarajeva autorice Ilhane Šabanović!

U okviru suradnje kreativnih gradova filma iz cijelog svijeta, festival u Busanu poziva mlade da crtaju na zadanu temu za festival, a od prije dvije godine kreativnim gradovima filma pridružio se i grad Sarajevo, koji je dobio status kreativnog grada filma UNESCO-a.

Zahvaljujući saradnji Busana i Sarajeva, Sarajevo grad filma UNESCO-a svake godine poziva mlade da sudjeluju u konkursu za najbolji crtež.

Crtež Ilhane Šabanović, 11-godišnje učenice Osnovne škole “Behaudin Selmanović” iz Sarajeva, ove godine je proglašen najboljim od svih kreativnih
gradova filma koji su učestvovali na konkursu.

Crtež će biti izložen na lokacijama održavanja ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu i koristit će se za dizajn postera festivala. Djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti ove su godine crtala na temu “Mi u prirodi”.

Ilhana Šabanović iz Sarajeva svoj crtež je opisala: “Djevojčica sjedi u prirodi. Oči boje planete Zemlje, kosa sa jedne strane snježna pletenica na kojoj se sankaju djeca, sa druge strane kosa je plava rijeka po kojoj skaču ribe i bivaju joj šnalice. Jednom rukom kupi smeće u kantu, a druga je kao drvo dom za ptice”.

Autorica pobjedničkog crteža osvojila je vrijedne nagrade festivala u Busanu, a ove godine zbog situacije s korona – virusom odlazak na festival u Busan je još uvijek neizvjestan.

16. Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji održat će se od 5. do 12. jula 2021.

Sarajevo grad filma UNESCO-a čestita autorici pobjedničkog crteža, a čestitkama se pridružuje i redakcija portala Radiosarajevo.ba!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije