Uspjeh / Na festival u Busan putuje crtež djevojčice iz Sarajeva

16. 02. 2021. u 11:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 101

Sarajevo grad filma UNESCO-a na 16. Međunarodnom filmskom festivalu djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji predstavljat će crtež Ilhane Šabanović, 10-godišnje učenice Osnovne škole “Behaudin Selmanović” iz Sarajeva.

Ilhanin crtež je proglašen najboljim na konkursu koji je raspisao Sarajevo grada filma UNESCO-a. Konkurs je raspisan u okviru suradnje 18 kreativnih gradova filma UNESCO-a iz cijelog svijeta, među kojima su Busan i Sarajevo.

Ilhanin pobjednički crtež bit će izložen tokom trajanja Festivala u Južnoj Koreji od 5. do 12. jula ove godine i predstavljati Sarajevo, zajedno sa pobjedničkim crtežima iz drugih gradova filma UNESCO-a. Pobjednički crteži će se koristiti i za dizajn postera ovogodišnjeg Festivala u Busanu.

Djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti crtala su na temu “Mi u prirodi”. Imena svih sudionika iz Sarajeva bit će objavljena na web stranicama Sarajevo grad filma UNESCO-a i Sarajevo Film Festivala.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA