Bravo, djevojke: Studentice sarajevskog Pravnog fakulteta europske prvakinje

1
Radiosarajevo.ba
Bravo, djevojke: Studentice sarajevskog Pravnog fakulteta europske prvakinje
Foto: UNSA / Studentice Pravnog fakulteta iz Sarajeva europske prvakinje iz oblasti ljudskih prava

Na Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembra 2021. godine, studentice Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu su ostvarile historijski uspjeh na najprestižnijem međunarodnom takmičenjima iz ljudskih prava.

Naime, od 9. do 11. decembra održano je 8. transevropsko takmičenju iz ljudskih prava (8th Trans-European Moot Court Competition).

Ovo takmičenje već osam godina organizuje nevladina organizacija Civil Rights Defenders. Takmičenje okupljanja pobjednike dva regionalna takmičenja: skandinavijakog i zapadno-balkanskog.

U ovogodišnjem takmičenju susreli su se: Pravni fakultet u Sarajevu i Pravni fakultet iz Kopenhagena.

Takmičenje je održano na engleskom jeziku, u sudnici Europskog sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Sudijsko vijeće su činili: Arnfinn Bardsen, sudija ispred Kraljevine Norveške, Tim Eicke, sudija ispred Ujedinjenog Kraljevstva i Faris Vehabovic, sudija ispred Bosne i Hercegovine.

Nakom odigrana dva meča, za pobjednika je proglašen Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu.

Studentice Pravnog fakulteta iz Sarajeva europske prvakinje - undefined

Foto: UNSA: Studentice Pravnog fakulteta iz Sarajeva europske prvakinje

Radi se o jednom od najboljih uspjeha kojeg je Pravni fakultet u Sarajevu (i bilo koji drugi pravni fakultet iz BiH) ostvario na međunarodnom takmičenju.

Ekipu Pravnog fakulteta su činile studentice: Emina Kukuljac, Delila Islamović, Lamija Dedagić i Anesa Karaman, a njih su za takmičenje pripremali asistent Harun Išerić i Anesa Šećerkadić.

Ostvareni uspjeh svjedoči izvrsnost i prestiž Pravnog fakulteta u Sarajevu u obrazovanju budućnih pravnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije