Božićni bazar 2. decembra u Njemačkoj ambasadi

Božićni bazar 2. decembra u Njemačkoj ambasadi
Tradicionalni božićni bazar koji organiziraju uposlenici Ambasade SR Njemačke u Sarajevu održat će se u subotu, 02. decembra s početkom u 12 sati u zgradi Njemačke ambasade na adresi Skenderija 3 u Sarajevu.

"Posjetioce i ove godine očekuje raznolika ponuda, od tradicionalnih kulinarskih specijaliteta poput božićnih kolačića, kuhanog vina, "currywursta" - njemačkih kobasica, do unikatnih rukotvorina, adventskih vijenaca i ukrasa, kao i drugih proizvoda.

Događaj će biti popraćen i zanimljivim programom.

Za muzički ugođaj pobrinut će se tri hora: hor za male i mlade Suncokreti, omladinski hor Chorus Cadenza, i zbor Katoličkog školskog centara Sv. Josip Sarajevo, koji će, između ostalog, izvesti i najpoznatije božićne pjesme.

U saradnji s Udruženjem građana oštećenog vida (UGOV) Tuzla u sklopu bazara bit će organiziran mini turnir u govornom pikadu, na kojem mogu učestvovati svi ljubitelji pikada sa i bez oštećenja vida zajedno sa štićenicima ovog udruženja.

Takođe, posjetioci će imati i priliku da kupovinom srećki po simboličnoj cijeni učestvuju u tomboli s vrlo atraktivnim sponzorskim nagradama.

Važno je napomenuti da kupovinom proizvoda na ovom bazaru posjetioci kao i svake godine učestvuju u akciji prikupljanja sredstava za dobrotvorne svrhe.

Pored humanitarnog karaktera ovaj bazar je godinama prepoznatljiv i po pozitivnoj i veseloj prazničnoj atmosferi i druženju.

Bazar je otvoren do 18 sati, a ulaz je slobodan, ističu iz Ambasade Njemačke.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije