Jahorina Ultra Trail: Blogeri oduševljeni turističkom ponudom

Radiosarajevo.ba
Jahorina Ultra Trail: Blogeri oduševljeni turističkom ponudom

Vožnja šestosjedom na Jahorini, ziplajnom na Ravnoj planini, uspon trebevićkom žičarom i adrenalinska vožnja alpine roller coasterom, samo su neki od sadržaja u kojima su juče uživali blogeri-trkači iz Sjedinjenih Američkih Država, Mađarske i zemalja regiona.

U okviru inicijative mreže medijske podrške blogera četvrtom Jahorina Ultra Trailu koji se održava 28. i 29. jula, domaćini trke ove godine prvi put su organizovali turističko razgledanje Sarajevsko-Romanijske regije. Reakcije blogera govore da je ova ideja pun pogodak!

"Impresionirana sam. Ovo je moje drugo učešće na Jahorina Ultra Trailu, ali sada imam priliku da Sarajevo i okolne planine doživim iz neke druge perspektive. Poseban utisak na mene je ostavio početak trebevićke žičare, gdje gondole prolaze tačno iznad starih privatnih kuća i imanja u Sarajevu. To još nigdje nisam vidjela. Vrlo jak kontrast koji me je oduševio! Jedva čekam ovogodišnju trku i trčaću 102 kilometra", rekla je Amy Spiecker Dedić, trkačica i autorka bloga marathonmom.com iz Amerike.

Tea Đurek, urednica ”Outdoors” magazina iz Hrvatske kaže da joj nikad nije dovoljno prirode i da je uživala punim plućima: "Bosna me uvijek iznova oduševi! Vidjela sam dvije nove velike gondole na Ravnoj Planini i u Sarajevu, a mi u Zagrebu nemamo nešto slično. Zaista sam iznenađena! Oduševljavaju me kontrasti, ne postoji auto cesta cijelim putem od Zagreba do Sarajeva, ali zato postoji savršen Sunnyland i predivna Trebevićka žičara. Kao dijete sam se takmičila u skijanju na Jahorini sa 13 godina i mnogo sam srećna da sam ponovo tu."

"Prvi put sam u Sarajevu i sam grad je nadmašio moja očekivanja! Moderan je, ali ima svoj specifičan duh. Uživao sam u druženju cijeli dan! Čitava Sarajevsko – Romanijska regija je fantastična, vazduh je savršen i šume koje odmaraju oči su me ostavile bez daha. Poseban utisak na mene je ostavila gostoljubivost ljudi! - kaže Uroš Zmijanac, tehnički direktor Belgrade business run trke i urednik portala trcanje.rs.

Prvi trkači ovogodišnjeg Jahorina Ultra Traila već su pristigli na Jahorinu, a pripreme za ovo takmičenje su pri kraju.

"Sve je spremno! Radujemo se susretu sa trkačima iz cijelog svijeta. Pored Mini, Midi, Maxi i Ultra trke, u nedjelju prvi put organizujemo trku za djecu i pozvala bih sve roditelje da dođu u nedjelju na Jahorinu. Bit će to dan sporta, smijeha i uživanja u prirodi! Proglašenje pobjednika je u nedjelju u 12.00 sati ispred hotela Bistrica i pozivamo sve ljubitelje sporta i rekreacije, trčanja, kao i sve naše građane da nam se pridruže! Vidimo se na Jahorini!", rekla je Sanja Kavaz, direktorica Jahorina Ultra Traila.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije