Bitka za Nacionalnu i univerzitetsku biblioteku BiH: Da li smo svjesni šta možemo izgubiti?

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Iza prozora nemirnog sna.../

Polusvijet je, na cijelom slavenskom jugu, uklete 1990.došao na vlast. I tamo- formalno i neformalno- ostao do danas. Trideset i četiri godine terora etnokonfesionalne mafiokracije, analfabetizma, antimodernizacije, repatrijarhalizacije, najprimitivnijeg tribalizma, uz neofašistička orgijanja. Još svjetlo dana nije ugledala studija koja bi predočila rasap, entropije, civilizacijsku i kulturološku katastrofu, nakon smrti SFRJ, pohađanje, urušenih, raspadajućih postjugoslavenskih prostora. Agonija NUBBiH jedna je od zlokobnih, gorkih metafora ne-vremena u kojem živimo, a zapravo preživljavamo.

Tma i tmuša, duša ćevapuša

Gdje nam je vlasnica jeftinih nekretnina u Titovoj, ingeniozna kreatorka kalendara, baklava, fasada, spomenika, ćevapa, selfija? Ko što Skaka stručno klepa em suneti, tako i ona odradi, uz pomoć stranačkih kontinenata, Bogića Bogićevića. A zašto ono istjera NUB BIH, kao zadnje bijednik pa Vijećnicu pretvori u javnu kuću kiča, neukusa i zborno mjesto "elitnog" polusvijeta? Zašto se ne oglašava duša ćevapuša?

Iza prozora nemirnog sna.../

[*poharanih, urušenih, raspadajućih postjugoslavenskih prostora. *]

Tma i tmuša, duša ćevapuša

x stranačkih konfidenata x

DRM

Ako je ovakva BiH ******vu navedena kao 'nasljednica', odnosno 'nastavljač',iliti, nastavlja postojati i dalje na osnovu one 'stare Bosne i Hercegovine', a to je navedeno u Dejtonskom ustavu, a gomila stvari je nastavila funkcionirati upravo na toj dejtonskoj odredbi poštujući ono što je 'stara' donijela, tako je i NUB BIH, zajedno sa ostalim institucijama koje imaju takav karakter i nastali su i prije ovakve države, sasvim jasno pravo da ih država vrati pod svoje okrilje, bez obzira što se neko ljutio ili ne. Imajući u vidu da je Sarajeveo glavni grad države, obaveza je države da te institucije finansira!

Kako to

Pa dok su u gradu Sarajevu zivjele sarajlije, i pismeni ljudi, takvih problema nije bilo. A sad meljete stalno o duhu, a taj duh je dolazio od tih stanovnika, a ovi novi, kao i vjerovatno pola zaposlenih na ovom portalu i sire nemaju taj duh i zato propada sve.

/ Najnovije