Bh. ambasador u Wasingtonu prisustvovao obilježavanju neustavnog dana RS!

Radiosarajevo.ba
Bh. ambasador u Wasingtonu prisustvovao obilježavanju neustavnog dana RS!
FOTO: Facebook / Bojan Vujić na proslavi

Dok se reakcije na drsko ignoriranje odluka Ustavnog suda BiH i obilježavanja 9. januara kao dan RS-a ne smiruju, stižu nove skandalozne informacije o ponašanju unutar institucija države Bosne i Hercegovine.

Ko je sve došao

Naime, predstavništvo RS-a u Washingtonu s Obradom Kesićem na čelu, organiziralo je u Washingtonu obilježavanje neustavnog dana RS. Kesić je na svome Facebooku profilu objavio da je to postalo godišnje okupljanje "starih i novih prijatelja".

"Ova je godina bit će zapamćena po po broju zastupljenih zemalja, uključujući i Srbiju, Crnu Goru, Bugarsku, Mongoliju, Tursku, Eritreju i Kanadu", naveo je Kesić.

Pored ambasadora Srbije Đerđa Matkovića, obilježavanju dana RS prisustvovao je i Bojan Vujić, ambasador Bosne i Hercegovine.

"Bili smo počašćeni što su nam se ovom radosnom prigodom pridružili naši prijatelji Đerđ Matković, ambasador Srbije i Bojan Vujić, ambasador Bosne i Hercegovine", napisao je Kesić.

Ambasador Vujić ovim potezom, praktično, krši odluku Ustavnog suda BiH, što je u najmanju ruku skandalozno!

U vrijeme mandata Igora Crnadka, bh. ambasadori, među kojima nerijetko i Bošnjaci, dobro su pazili da se ne zamjere ministru time što će u ambasadama organizirati obilježavanje 25. novembar, Dan državnosti BiH, događaj koji na bilo kakav način nije isključivao nijedan od ovdašnjih naroda i građana. Štaviše.

Zato će biti zanimljivo kako će ovaj incident ambasador Vujić objasniti novoj bh. šefici diplomatije Biseri Turković, te da li će "Dodikov ambasador" bit pozvan na odgovornost za obilježavanje neustavnog dana RS, koji kod građana najvećeg dijela BiH izaziva asocijacije na agresiju, rat i genocid.

Teniski trener i ambasador

Ambasador Vujić slovi kao poslušnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Zanimljiv je Vujićev CV, na osnovu kojeg je postao  bh. ambasador, objavili su ranije bh. mediji.

Tako Vujić naveo da je predsjednik i glavni trener Teniskog kluba Borac iz Banje Luke!? Završio Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta, a pohvalio se brojnim sportskim i osobnim vještinama.

Navodi da je bio pionirski i juniorski prvak BiH, a pohvalio se i učešćem na nekim od najznačajnijih svjetskih teniskih kupova. Izdvojio je 275. mjesto na ATP listi 1996. godine, što će mu sigurno biti od koristi u međunarodnoj diplomatiji.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije