Besplatni higijenski ulošci bit će dostupni u školama i fakultetima u KS

0
Radiosarajevo.ba
Besplatni higijenski ulošci bit će dostupni u školama i fakultetima u KS
Foto: Vlada KS / Forto sa predstavnicima UNFPA za BiH

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i predstavnik UNFPA za Bosnu i Hercegovinu John Kennedy Mosoti razgovarali su danas o modalitetima pomoći mladim ženama i djevojčicama.

U okviru projekta kojim bi se omogućila dostupnost higijenskih uložaka svim djevojčicama, djevojkama i ženama u osnovnim, srednjim školama i fakultetima u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku su identificirana glavna kantonalna ministarstva koja će učestvovati u rješavanju ovog problema, te je određen i vremenski okvir za njegovu realizaciju.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Premijer Forto je istaknuo važnost ovog projekta te se zahvalio predstvnicima UNFPA kao partnerima u rješavanju ovog značajnog socijalno-zdravstvenog problema.

UNFPA je organizacija koja se bavi unapređenjem seksualnog i reproduktivnog zdravlja, osnaživanjem žena, te uspostavljanjem rodne ravnopravnosti. U BiH djeluje od 1995. godine, navodi se u saopćenju Vlade KS. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije