Projekt / Besplatni higijenski ulošci bit će dostupni u školama i fakultetima u KS

13. 04. 2022. u 17:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i predstavnik UNFPA za Bosnu i Hercegovinu John Kennedy Mosoti razgovarali su danas o modalitetima pomoći mladim ženama i djevojčicama.

U okviru projekta kojim bi se omogućila dostupnost higijenskih uložaka svim djevojčicama, djevojkama i ženama u osnovnim, srednjim školama i fakultetima u Kantonu Sarajevo.

Na sastanku su identificirana glavna kantonalna ministarstva koja će učestvovati u rješavanju ovog problema, te je određen i vremenski okvir za njegovu realizaciju.

Premijer Forto je istaknuo važnost ovog projekta te se zahvalio predstvnicima UNFPA kao partnerima u rješavanju ovog značajnog socijalno-zdravstvenog problema.

UNFPA je organizacija koja se bavi unapređenjem seksualnog i reproduktivnog zdravlja, osnaživanjem žena, te uspostavljanjem rodne ravnopravnosti. U BiH djeluje od 1995. godine, navodi se u saopćenju Vlade KS. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA