Beogradski dream pop bend "Bitipatibi" prvi put u Sarajevu

J. Ć.
Beogradski dream pop bend "Bitipatibi" prvi put u Sarajevu
Foto: Faruk Zametica / Radiosarajevo.ba / Beogradski bend Bitipatibi
Beogradski shoegaze/dream pop bend Bitipatibi će, u sklopu koncertne promocije albuma "Lešnici Divlji 2", prvi put nastupiti u Sarajevu.

Koncert će održati u četvrtak, 29. marta, u klubu AG od 21 sat.

Bitipatibi neopsihodeličnim zvukom i intimnim, emotivnim tekstovima opisuje atmosferu na sebi svojstven, gotovo mjesečarski način. Popularni su širom regije, a njihov drugi album Lešnici Divlji 2 našao se na listama najboljih izdanja u regiji.

Članovi benda Bitipati bili su gosti na Radiju Sarajevu i tom prilikom predstavili bend.

"Bitipatibi nastali su u Beogradu 2009. godine. Publiku smo osvojili albumom 'Lešnici divlji' koji je popraćen pozitivnim kritikama. Na Demofestu u Banjoj Luci 2011. godine smo prvi put nastupali i osvojili četvrto mjesto, te napravili kratku pauzu. Na scenu smo se vratili 2015. godine u nešto drukčijem sastavu, a onda smo nastupali širom regije", pojasnila je Una Gašić, vokal benda.

Četiri godine nakon albuma Lešnici divlji nastavljaju svoju priču albumom Lešnici divlji 2 koji svojim melodijama ponovno potiču sanjivost i ugodne emocije kod slušatelja.

"Po parkovima gdje sam odrastala ima dosta divljih lešnika koji su jako ukusni i dio su moga djetinjstva", kazala je Una Gašić.

Njihova posebnost najviše se krije u vokalu Une Gašić i hipnotizirajućim gitarama, i ritam sekciji pojačanoj bariton saksofonom. Uz Unu trenutnu postavu benda čine saksofonista Dušan Petrović, Todor Živković na gitari, Srđan Popov na bas gitari, Ernest Džananović na bubnjevima.

"Inicijalno shoegaze/dream pop se razvio dosta ozbiljnije u drugom albumu i kao saksofonista sam došao u to jedno ozbiljno muzičko okruženje. Sudar tih prilično prštavih gitara i Uninog glasa koji je jako zanimljiv i bas koji je glavni pokretač, došao sam tu kao iznenađenje", kazao je Dušan Petrović.

Prije nekoliko dana bili su predgrupa King Krulu u Ljubljani, a u januaru su napunili zagrebačku Tvornicu kulture.

"Dva puta smo napunili Tvornici, svirali smo u Rijeci, a ovih dana smo u Zadru. U Hrvatskoj nas jako vole. I čini se da više sviramo i u Hrvatskoj nego u Srbiji", rekla je Una Gašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije