Bauk bosanstva: Zašto se Bosancima nameće geto?

/ Komentari (26)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Suzy

Profesor odlično objasnio uzroke antibosanstva (hegemonistike pretenzije susjeda), ali i neuništivost bića i ideje Bosne.

Ko o cemu

muslimani o “bosni” kao i “bosanstvu”? Nastali islamizacijom u 15 st, jednostavno ne mogu da stvore korijenje u BiH kao narod

Ghhhh

BOSNA JE VJEČNA, NAJLJEPŠA, NEPOBJEDIVA ♥️♥️♥️

Mostar

Bosanaca je 1,5%, a Hercegovci po popisu mislim i ne postoje. 97% je Srba, Hrvata i Bosnjaka i to se mora postovati, a ne gubiti vrijeme na sulude ideje.

Jjxfjb

"Suluda ideja" je istorijska činjenica 1000 godina i to je jedina konstanta koja se ne može izbrisati nikada, sve i kad bi htjeli

Db

A gdje je tu Hercegovina????

21VEK

Nema laganja i mitova i teorija sada u 21veku pored jasne i egzaktne analize gena, a Evropska analiza (82 evropska instituta za genetiku po uzorku krvi građana) od 2009- 2013g je uništila sve srpske laži. Pokazala je da Srbi nisu narod jer imaju najšareniju kartu gena u Evropi, a po genima su 33% Južnosloveni-Hrvati(plavo) i 13% Severnosloveni(žuto) i zamislite vi to ČAK 20% Grci(svetlocrvena), a to je očito i razlog zašto su oni odvojeni pravoslavci sa Vizantijom dok su Hrvati i dalje ostali katolici sa Papom... "Srpska karta gena je najšarenija na svetu, to je đubrište gena od svih osvajača kroz istoriju"... the genetic map of europe.... Šta vi mislite, kako bi sada bilo da se nije desio raskol Crkve u 11veku, da smo i dalje svi ostali braća i papini katolici, ma pitate li se vi to nekada? Svi su ovde zapravo Hrvati i katolici, neki poturčeno Hrvatsko cvijeće, a neki popravoslavljeno Vizantijsko smeće?

Herceg

Šta vas toliko muči istina da ste prodali veru za večeru, Srbi sa Vizantijom i Svom, a Bošnjaci sa Osmanlijma? Najbolji dokaz za to je prvi vladar i hrvatski ban Bosne, katolik iz Slavonije gde su i danas najbolji Kuleni, koji u svojoj povelji piše: Ja u ime Oca i Sina i Svetoga Duha....? Ša tu nije jasno? Oni koji nisu hteli su pobegli u Hrvatsku, ovi drugi su prodali veru za zemlju i imovinu, a Srbi za Srbiju na tri mora koju im dala Vizantija! A šta sad, da se lažemo da nije tako?

EU

ŠTA TU NIJE JASNO? Hrvati su dugo ispadali idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, da im se krše Ustavna prava, ali nije išlo! ALI kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika! Sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta?

Jao jao

***

Ej Sloveni

Svi su Slaveni zapravo Hrvati, a od svih Hrvata od Jadrana do Sibira najgori su genocidni Srbi i zločinci Rusi.

Jao jao

***

?

ŠTA TU NIJE JASNO? Hrvati su dugo ispadali idioti i nadli se i pokušali mirno i politički da reše to pitanje, koje je i Ustavni sud BiH potvrdio, da im se krše Ustavna prava, ali nije išlo! ALI kad su HVO generali najavili stvaranje trećeg entiteta, nastala panika! Sada će odmah da se menja zakon i da sami biraju predstavnika, samo da ne bude entiteta? ka EU Tesla je hrvat. Rođen u Austrougarskoj.

Blok

Pelješki most će na otvaranju prvi proći prvi hrvatski el.automobil, novog hrvatskog Tesle, Mate Rimca, NEVERA!

Turkija

Jao jao....šta god ti pisao, ništa ne može promeniti činjenici da si ti poturčeni Hrvatski cvijet od szrame Osmanlije, isto ko i Srbi koji su popravoslavljeni Hrvati, od strane Vizantije. To svi znamo, i po istoriji, i po analizi gena, i po jeziku, i po prezimenu Horvat, kojeg imaju svi Sloveni.

21VEK

Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima. -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute. -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena. -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje". -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Net

JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA.

Ime

***

Net

MRKOMIR I. - Prva hrvatska himna, spot - youtube

Ej Sloveni

Znate da je pravo ime hrvatske himne, "Horvatska domovina"? Znate da je prezime Horvat najčešće u Hrvatskoj i Slovačkoj i drugo najčešće u Češkoj, a i ostalim Slavenskim zemljama? Znate li da u Izraelu, na svakom koraku imate reč Horvat, na svim arheološkim lokalitetima. Horvat na hebrejskom-izraelskom jeziku znači ruševina(drevna-arheološka). Ne zna se da li su to Hrvatske ruševine, ili su ih Hrvati rušili? Ali, kako je moguće da se o tome ćuti, jer neke su stare do 9000g... Horvat Kur, Horvat Uza, Horvat Qarta, Horvat Akav, Horvat Galil, Horvat Burgin, Horvat Hamama, Horvat Yatir, Horvat Berachot, Mesad Horvat Bor, Horvat Katsrah, Horvat Midras... internet stvarno treba zabranit?

Леми

***

@Net

JESTE LI ČULI ZA ĐOJLENE? Pre gotovo 200 godina Srbija je iz budžeta plaćala mlade gejeve da budu LJUBAVNICI TURCIMA. ka Net<<A tebi zao sto nisi tad zivio jel tako

Леми

****

Леми

***

Gh

Jer „nema ni jednoga razdoblja bosanske povijesti u kojem društvo te zemlje nije bilo religijski pluralno“. Kakvo je to pluralno drustvo u kojem su srbi i hrvati vjekovima bili maltene robovi vama bosnjama u tursko doba, pa bi sad opet tako da ih tretirate, kao da je opet tursko doba, gdje se samo vasa samovolja sprovodi preko zapadnih ambasada i visokih predstavnika koji donose odluke iskljucivo u vasu korist.

@21vijek

>>Najčešće prezime među Slavenskim narodima je Horvat (Horwath), a i hrvatsko prezime Novak, dok Srb ili Srbić nema niko, u Srbiji ga jedva ima. -Analiza gena je pokazala da je najveći odsto južnoslovenskog gena u Evropi eto baš kod Hrvata, a svi o tome ćute. -Poljski kardinal i učenjak Stanislaw Hozjusz (16 vek), piše da je hrvatski jezik, (dalmatinska ikavica) materinjski jezik svih Slavena. -Legenda o ČEHU LEHU MEHU govori o tome da su Česi i Slovaci i Poljaci nastali od Hrvata koji su došli iz Hrvatske. -Konstanrin Porfirogenet piše da reč Hrvati znači "zemljovlasnici - oni koji imaju mnoge zemlje". -Možete li zamisliti šta bi srpski mediji pisali, ma kakvo bi to ludilo bilo, da je prezime Srbin namesto Horvat najčešće Slavensko prezime... Croativnet FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države! ka 21VEK<< Ti fakat nisi dobar. Ti si najobicniji pokatoliceni srbin, srpsko ti ime, srpsko prezime, srpski jezik i kako si onda hrvat? Sva prezimena na ic su srpska, kao i stokavica, a ti da si hrvat, pisao bi ovo na cakavici koja je jedini hrvatski dijalekt i koju ne znas. Gdje su grobovi i kosti vasih izmisljenih kraljeva? Srbi za svakog svog kralja znaju gdje je pokopan i gdje su mu kosti. Vi ste vjestacki narod stvoren u vatikanu od 80% pokatolicenih srba, a ostalo su pohrvaceni talijani, nijemci, madjari, slovenci itd. A prezime horvat nije hrvatsko vec madjarsko, kao i ime mate. Nemate nijedno svoje ime i prezime a tvrdite da ste narod. Zato suti

/ Najnovije