Banja Luka ugostila psihologe iz cijele BiH i Evrope

Radiosarajevo.ba
Banja Luka ugostila psihologe iz cijele BiH i Evrope
Savez društava psihologa u Bosni i Hercegovini / 6. Kongres psihologa BiH

Psiholozi iz Bosne i Hercegovine već se šesti put okupljaju na strukovnom kongresu, što svjedoči o dobroj umreženosti i predanom radu na stručnom usavršavanju. 

U organizaciji Saveza društava psihologa u Bosni i Hercegovini, u Banja Luci se od 11. do 13.  aprila 2019. održava VI Kongres psihologa BiH s međunarodnim učešćem, a domaćin je Društvo psihologa Republike Srpske. 

U programu kongresa će se održati četiri plenarna predavanja, četiri promocije knjiga, četiri simpozijuma, 10 poster prezentacija, tri panel diskusije, osam radionica i 63 usmena saopštenja.

Kongresu prisustvuje preko  250 učesnika iz BiH, regije i Evrope

Na kongresu su održani i važni sastanci Saveza društava psihologa na kojima su dogovorene dalje aktivnosti oko učlanjenja u Evropsku federaciju udruženja psihologa -  EFPA.  Posebnu čast svojim prisustvom ovom kongresu učinio je Josip Lopizić,  predsjednik Hrvatskog psihološkog društva i član Izvršnog odbora EFPA. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije