Balkanvibe: Novi turistički portal očekuje i vaš blog

Radiosarajevo.ba
Balkanvibe: Novi turistički portal očekuje i vaš blog
Vedrana Seksan, Tim Clany, Sabina Ćudić, Hana Ćurak, Olja Latinović... samo su neki od blogera koji su se uključili u novi portal kakav smo dugo čekali: Balkanvibe.com.

Balkanvibe.com je prva i jedinstvena web-platforma za promociju regionalnog turizma koja korištenjem najpopularnijih travel bloggova ima za cilj promociju regionalne turističke ponude.

Ekskluzivnom selekcijom blogova koji na orginalan način opisuju turisticke atrakcije u regionu, portal je fokusiran na promociju najatraktivnijih izleta i tura u organizaciji regionalnih i internacionalnih turističkih agencija za prostor Balkana.

Među blogerima koji su već uključeni u ovu platformu su Tim Clancy, Sabina Ćudić, Vedrana Seksan, Hana Ćurak, Maggie Cormack...

Balkanvibe.com prvi put na jednom mjestu objedinjuje lične priče blogera, njihove putopise, fotoreportaže o ljepotama i raznolikostima Balkana.

Ispričane iz ugla putnika blogera one čine kontekstualni uvod za promoviranje turističkih agencija.

"Uz visoko kvalitetni sadržaj priča Balkanvibe.com, naši posjetitelji će biti u mogućnosti pregledati liste tura, odnosno rezervirati izlet ili turu na određeni lokalitet predhodno opisan u blogerskim pričama. Uz lakoću pretraživanja i jednostavan pristup našoj platformi, Balkanvibe.com ima za cilj pokretanje globalne marketinške kampanje uz korištenje modernih digitalnih metodologija, kako bi se što uspješnije nametnuo na svjetskom turističkom tržištu", rekao je Edin Saračević, idejni tvorac platforme.

Osim plana za promociju izvan regije Balkana, zamišljena je i intezivna saradnja s regionalnim agencijama i operaterima, odnosno organizacija niza radionica putem kojih bi se, uz demonstraciju konkretnih primjera, radilo na unaprijeđenju kvaliteta ponude i nivoa servisa domaćih tour-operatera.

Ako ste osoba koja voli da putuje, ili bloger, tour operater, agencija, ili vas jednostavno zanima na koji način upoznati posebnosti Balkana, ovo je virtuelno mjesto susreta za vas.

Balkanvibe.com širi novu i svježu vibraciju regionalnog turizma. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije