"Baby boom" u bh. gradovima: Današnji broj rođene djece iznenadio je sve

Radiosarajevo.ba
"Baby boom" u bh. gradovima: Današnji broj rođene djece iznenadio je sve
FOTO: Pixabay / Ilustracija

"Bejbi bum" u RS izmamio je jutros mnogima osmijeh na lice.

32 – to je najpozitivniji i najradosniji broj u posljednje vrijeme. Toliko beba je rođeno danas. Bogatiji smo za 17 djevojčica i 15 dječaka, objavila je  ATV.

U banjalučkom porodilištu bilo je 16 poroda, a čuo se plač 17-oro novorođenčadi. A da dođu na svijet pomogla im je iskusna babica Gordana Bednaš.

Iza nje je 40 godina radnog staža, a priča, nikada nije bilo izazovnije raditi nego u doba korone.

"Ovo je inače specifično vrijeme, znači vrijeme na koje mi nismo navikli, ali moramo se navikavati, jer je pitanje koliko će ovo trajati i šta nas sve čeka. Mi, hvala Bogu, na Ginekologiji nismo za sada imali, nije ušao nijedan pacijent koji je obolio od korone, tako da zasad se, hvala Bogu, drži pod kontrolom", rekla je Gordana Bednaš, akušerska sestra u Klinici za ginekologiju i akušerstvo UKC RS. 

U moru negativnih vijesti, lijepo je kada ispliva jedna ovakva. Ova je obradovala i Dobojlije. Od jutros je rođeno sedam beba. Ove godine tamo broje više novorođenčadi nego u istom periodu lani. Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo kaže da se velika razlika u radu sada i onom prije korone ne osjeti.

"Razlika je u tome što smo možda malo pažljiviji po pitanju korone istakla je Gordana Sredanović, načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" Doboj.

Još jedna lijepa vijest je i to što je Rogatica od početka godine do danas bogatija za 60 beba. To je i te kako značajan i ohrabrujući podatak, s obzirom na to da je tokom cijele prošle godine rođeno 66 beba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije