Arhitekta Hasan Ćemalović upozorava: 'Sarajevo će izgubiti Trebević ili mora pokrenuti veliku borbu'

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Užas sta se radi

Ne mogu se kritikovati kupci kao nesvjesni onog što rade a ujedno braniti arhitekti koji su kao samo izvršioci. Koliko pamtim Trebević je i prije rata bio upisan u zemljišnim knjigama kao zaštičeno područje na kome nije bila dozvoljena gradnja . Mislim ds opštine sa bilo koje strane admjnistrativne linije ne mogu samostalno odlučivati o izdavanju dozvola za gradnju. Neko mora pokrenuti to pitanje kao šo su na sva zvona pokrenuli veličinu gabarita restorana na Vidikovcu.

***

***

H

>>da ste naslijedili sarajevo i bosnu od osmanlija VI NIKAKO DA SHVATITE DA STE TURISTI I DA NEBI TREBALI VISE KORISTITI VASA OKUPATORSKA IMENA KAO NAPRIMJER TA *******GK RIJEC ...HASTAHANA treba zakon da se zabrani koristiti *******gka imena IDI U TURSGKU I TAMO SERRI I GOVORI O PRAVILIMA I PRAVIMA ka sta li jeto HASTAHANA POTGURICKA RIJEC< hastahana znaci bolnica. Turcizmi su prisutni i u bosanskom i u srpskom jeziku, o cemu ti to pricas?

Arhitekta

Na sta je spao nekada olimpijski grad. Na Igmanu zatvor, na Trebevicu zgrade. Jos samo da na Bjelasnici naprave fabriku. Dzaba, primitivizam i zatucanost minder mahale je sve ogiglednija. Necete vi nikad u EU.

/ Najnovije