Amel Tuka stigao u Sarajevo: Srebro iz Dohe sija zlatnim sjajem u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
Amel Tuka stigao u Sarajevo: Srebro iz Dohe sija zlatnim sjajem u Bosni i Hercegovini
Foto: EPA-EFE / Amel Tuka: I iz Pekinga je donio medalju BiH

Srebro iz Dohe stiglo je u Bosnu i Hercegovinu, a ispred ulaza u aerodrom u Sarajevu već se nalazi nekoliko stotina građana.

Avion iz Dohe u kojem se nalazi naš Amel Tuka, sportski heroj Bosne i Hercegovine, upravo je sletio na Sarajevski aerodrom, deset minuta prije predviđenog termina.

Tuki uručena medalja: Ovaj trenutak bit će zlatnim slovima upisan u bh. sportu

Večeras se dogodio trenutak koji će zlatnim slovima biti upisan u historiju bh. sporta. Amel Tuka osvojio je drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u Dohi i našoj zemlji srebrnu medalju, a utrku je istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji svoj lični rezultat sezone.

U letjelici sa vicešampionom svijeta i njegovim trenerom Giannijem Ghedinijem, je i srebrena medalja koju je naš heroj osvojio u utrci na 800 metara na Svjetskom prvenstvu. 

Sletio! - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Sletio!

U 12.15 sati planirana je press-konferencija, a zatim i obraćanje Amela Tuke okupljenim navijačima.

Bravoooooo, Amele: Tuka osvojio srebro u finalu Svjetskog prvenstva

Tuka je utrku istrčao u vremenu od 1.43.47 i tako postigao najbolji lični rezultat sezone. U ovoj finalnoj utrci, Braizer Donovan je sa 1:42.34 stigao do zlatne medalje, a treće mjesto zauzeo je Kenijac Ferguson Rotich sa 1:44.25.

U velikoj masi ljudi na Sarajevski aerodrom su stigli i brojni prijatelji Amela Tuke, te građani njegovog rodnog Kaknja i Zenice.

Kako je najavljeno, Tuka je planirao da nakon obraćanja navijačima ode na džumu, a kasnije će se družiti i sa građanima Kaknja.

Centralna svečanost je večeras u Zenici.

Podsjetimo, naš najbolji atletičar je postao viceprvak svijeta osvojivši drugo mjesto u finalnoj utrci na 800 metara. Tuka je s vremenom od 1.43.47 postigao i najbolji lični rezultat sezone. 

Priredimo doček za pamćenje: Amel Tuka se sa medaljom vraća u domovinu!

Amel Tuka, sportski heroj Bosne i Hercegovine, sa srebrom oko vrata u svoju domovinu vra ća se danas . Avion sa vicešampionom svijeta i njegovim trenerom Giannijem Ghedinijem trebao bi na Sarajevski aerodrom sletjeti u 11.35 sati. Amel Tuka je večeras donio srebrenu medalju za Bosnu i Hercegovinu.

Amerikanac Donavan Brazier je sa 1:42.34 stigao do zlatne medalje, a treće mjesto zauzeo je Kenijac Ferguson Rotich sa 1:44.25.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije