Ambasadorica Savić o Hagadi: Nije bilo razloga da se naš trud dovodi u pitanje

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

gost

Evo Savićka opet pokazuje jednu sjajnu reprezentaciju BiH u svijetu, papanski kako ona najbolje zna

Gost2

Tužno je da se jednoj ambasadorici treba objasniti da se ovako degradira kulturno nasljedje BiH. Sam naslov Guardiana je bombastičan i senzacionalistički. Čuj 'Homecoming' pa neka Britanski Muzeji vrate umjetnine Grčkoj i Egiptu. Hagadi je dom Sarajevo, nigdje se Ona ne vraća. A posjetioci izložbe ne vide ništa što se spominje u tom tekstu. Možda im se treba dati i kopija istog jer od postavke nemaju ništa osim ponudu da kupe Hagadu za 50 ili 100 EURa. Poenta kritike je da u organizaciji ovakve izložbe treba da učestvuju kompetentni historičari umjetnosti, akademci, stručnjaci kojih ima dovoljno u Bosni i Hercegovini. U drugim državama postoje autoriteti koji štite nacionalnu kulturnu baštinu. Ne znam gdje je gospodja Savić vidjela da se izložba ovako postavlja ? Sarajevska Hagada je rukopis od neprocjenjive vrijednosti i treba se tako predstaviti.

Pozdrav

Šteta je već napravljena samo vi iz svoje ambasadorske fotelje to ne želite da vidite. A ovako će svijet opet da vidi da nam u državi bas ništa ne funkcionira, pa pravimo rasprodaju kao na pijaci i radujemo se kad nam stranci poklone malo pažnje u svojim medijima. A što nemamo novca za rad muzeja to nema veze ?! Dobro smo upoznati sa nivoom naše diplomatske mreže. Svi mi koji smo barem jednom komunicirali sa ambasadama.

.

Veliku je grešku napravila ambasadorica. Je li u pitanju neznanje? O čemu se radi?

/ Najnovije