Susreti / Ambasador Matthew Field posjetio predstavništvo Fondacije Dogs Trust u BiH

09. 08. 2019. u 11:41:00 Promotivni tekst

Shares:12

Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Matthew Field ove je sedmice posjetio predstavništvo Fondacije Dogs Trust. Ovom prilikom šef predstavništva Anel Bećirović upoznao je Ambasadora s detaljima društveno korisnog rada predstavništva ove najveće organizacije za dobrobit pasa u Velikoj Britaniji i jedne od najvećih u svijetu.

Ambasador Field izrazio je spremnost da podrži rad predstavništva u svim aspektima, uključujući u naporima da lokalne vlasti uspostave humani, zakonski sistem za upravljanje populacijom pasa kakav imaju svi razvijeni centri u svijetu i koji će jedini problem napuštenih pasa riješiti trajno i održivo, unapređujući dobrobit i zajednice i pasa.

Inače ljubitelj pasa, ambasador Field se tokom posjete upoznao i s Nemom, psom u Programu fostering udomljavanja koji baš sada traži pravi dom i vlasnika kojeg će usrećiti.

Umiljati i lijepi Nemo odmah je osvojio srce ambasadora koji je odlučio na svojim društvenim mrežama pomoći da se proširi vijest o tome kakvog vlasnika Nemo traži i kako inače na kvalitetan način možete udomiti psa uz podršku Dogs Trust Programa fostering udomljavanja, ali i kako možete postati Fostering volonter i pomoći da se spasi što više života napuštenih pasa!

Predstavništvo je zahvalno za kontinuiranu saradnju s Ambasadom Velike Britanije koju planira nastaviti i intenzivirati.

Saznajte više o Programu fostering udomljavanja i prijavite se!

KOMENTARI (1)