Niz akcija/ Ambasador Field fotografijom sa sarajevskih planina dao značaj zaštiti prirode

05. 06. 2021. u 13:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Svake godine, 5. juna, milioni ljudi i organizacija širom svijeta obilježavaju Svjetski dan zaštite životne sredine, kako bi podijelili svoja iskustva, izazove i rješenja u cilju prevazilaženja problema vezanih za njeno zagađenje i narušavanje.

To je dan u kojem UN i druge agencije provode niz akcija kojima unapređuju svijest o važnosti zaštite životne sredine i ekološkim problemima poput globalnog zagrijavanja, zagađenja mora, gubitka šumskih prostranstava, nestajanja biljnih i životinjskih vrsta.

Svake godine odgovornost se daje zemlji koja će biti domaćin događaja i pružiti platformu za raspravu o ciljevima održivog razvoja. Svjetski dan zaštite životne sredine podržao je i Matthew Field, ambasador Velike Britanije u BiH.

Simboličnim fotografijama šetnje i uživanja po sarajevskim planinama ambasador je dao na značaju zaštiti prirode i poručio:

„Mnogo sjajnih događaja se dešava u cijeloj BiH na Svjetski dan zaštite životne sredine“, poručio je ambasador Field uz fotografiju s Čavljaka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)