Field izazvao Minasija da se obuku kao njihovi predstavnici na Eurosongu, evo i odgovora

0
Radiosarajevo.ba
Field izazvao Minasija da se obuku kao njihovi predstavnici na Eurosongu, evo i odgovora
Radiosarajevo.ba / Matt Field i Nicola Minasi

Takmičenje za najbolju pjesmu Evrope, Eurosong naredne godine bit će održano u Italiji. Naime, pobjednik takmičenja, 65. po redu, koje je sinoć održano u Roterdamu, je italijanski bend Maneskin, koji je izveo pjesmu Zitti e buoni.

Oni su nakon glasanja svih žirija zemalja učesnica Eurosonga, te nakon što su dodati glasovi publike, osvojili ukupno 524 poena.

Za razliku od njih, Velika Britanija koja direktno ulazi u finale, nije osvojila niti jedan bod. Predstavljao ih je James Newman s pjesmom "Embers".

Ovo je izazvalo veliku polemiku na mrežama u koju su se uključili i ambasadori Italije i Velike Britanije u BiH. Field i Minasi obukli su se kao svoji predstavnici i fotografisali.

Britanski ambasador Matt Field objavio je tužni smajli uz fotografiju svog predstavnika i napisao: “Za kaznu voljan sam obući se kao britanski učesnik. Možda bi @minasio bio voljan uraditi isto za Italiju?”.

Talijanski ambasador Nicola Minasi je spremno odgovorio na šalu, obukao se kao svoj predstavnik i uzvratio poziv Filedu. Simpatičnu prepisku pogledajte ispod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije