Eurosong: Koja zemlja sinoć nije osvojila nijedan bod

0
Radiosarajevo.ba
Eurosong: Koja zemlja sinoć nije osvojila nijedan bod
Foto: EPA-EFE / Predstavnik UK

Sinoć je u Nizozemskoj održano veliko finale 65. Pjesme Eurovizije.

Italijanska grupa Maneskin je pobijedila s pjesmom Zitti e buoni, osvojivši ukupno 524 poena. Bili su apsolutni favorit danima prije finala.

Na drugom mjestu, također očekivano, završila je Francuska, čije su Barbara Pravi i pjesma Voilà osvojile 499 poena, dok je, pomalo iznenađujuće, na trećem mjestu završila Švicarska.

Njihovi Gjon’s Tears i pjesma Tout l’Univers osvojili su 432 poena.

No, jedna zemlja sinoćnje takmičenje završila je bez ijednog osvojenog poena!

Riječ je o Velikoj Britaniji i pjesmi Embers koju je izveo James Newman.

O ovome se na društvenim mrežama razvila velika diskusija - dok jedni misle da pjesma zaista nije zaslužila da se nađe na takmičenju, drugi smatraju da je u pitanju politička poruka Britaniji nakon Brexita.

Pogledajte i njihovu reakciju nakon što su završili s 0 bodova:

Što se tiče jedine zemlje iz regiona koja je nastupila u finalu, Srbije, oni su završili na 15. mjestu od 26, koliko ih je nastupilo u finalu.

Hurricanke i Loco, Loco su osvojili 109 poena: što se tiče glasanja država, bodove su dobile samo od tri države. Albanija im je dala jedan, Hrvatska sedam poena, dok su ih Makedonci počastili s 12. Od publike su dobile 82 poena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije