Akcija Pomozi.ba i poziv građanima: "Idemo pomoći onima koji se bore protiv ovog zla"

3
Radiosarajevo.ba
Akcija Pomozi.ba i poziv građanima: "Idemo pomoći onima koji se bore protiv ovog zla"
Foto: Pomozi.ba / Pomozi u Općoj bolnici!

"Danas smo isporučili 10 aparata za kisik u Opću bolnicu u Sarajevu, a ovom objavom ujedno pokrećemo i apel sa ciljem da pomognemo što više ljudi pogođenih ovim zlom koje nas je zadesilo. U tu svrhu ustupili smo i broj 17022 - pozivom se doniraju 2KM, a broj je jedinstven za sve operatere. Zamolit ćemo vas za podjelu informacija."

Napisali su ovo iz udruženja Pomozi.ba ističući kako situacija nikad nije bila teža, a pomoć potrebnija. I građanima i onima koji im pomažu.

"Pomozi.ba organizacija nabavila je do ovog momenta 20 aparata za kisik za lakše bolesnike u bolnicama, kako ne bi zauzimali boce teškim slučajevima. Aparati su novi i certificirani, sami prave kisik do 5l/min i uručeni su na godinu dana. Deset aparata uručili smo za JU Opća bolnica prim.dr. Abdulah Nakaš, a planirali smo i 10 za Univerzitetsko klinički centar u Sarajevu.

U ovoj situaciji, svako od nas može pomoći, prije svega, da ne izlazi nepotrebno i smanji mogućnost zaraze. Svim bolesnim sugrađanima želimo brzi oporavak, a ljekarima i osoblju puno snage. Također, moramo se zahvaliti svima na konstantnoj i nesebičnoj podršci kojom nama omogućavate da pomognemo tamo gdje je najpotrebnije", napisali su.

Pozivom na broj 17022 sa bilo kojeg telefonskog operatera u BiH možete donirati 2 KM, a pomoći možete i online donacijama na njihovoj web platformi Pomozi.ba kao i uplatama na njihove standardne račune.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije