Nekretnine SFRJ u New Yorku simbol borbe bivših republika za nasljedstvo

Radiosarajevo.ba
Nekretnine SFRJ u New Yorku simbol borbe bivših republika za nasljedstvo
Zbog najavljene prodaje dvije nekretnine u New Yorku, koje su zaostavština bivše SFRJ i američki mediji su se uključili u priču o vrijednoj imovini koju je bivša država nekada posjedovala.

U članku "Milionski vrijedne nekretnine bivše Jugoslavije na tržištu" New York Post piše o vili na Petoj aveniji i penthouseu u Park aveniji, kao i o drugim nekretninama koje vrijede nekoliko stotina milion dolara. Također, oni podsjećaju da su lideri pet bivših republika SFRJ postigli konačan dogovor o prodaji 51 nekretnine koju je SFRJ stekla za vrijeme vladavine Josipa Broza Tita.

Novinari ovog lista ističu da je jedna od vrijednjih nekretnina šestosobni dupleks apartman koji se nalazi na adresi 730 Park avenija, ali navode i drugu nekretninu koja se nalazi na adresi Peta avenija 854.

U samom tekstu podsjeća se na historijat ovih nekretnina, kao i na to da su one simbol borbe bivših republika za ogromno i bogato nasljedstvo koje je SFRJ ostavila diljem svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije