Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana
FOTO: AA / Pomozi.ba

U martu mjesecu Udruženje Pomozi.ba doniralo je 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana, a od početka godine 1.677.200,53 KM.

"Kada uporedimo podatke sa utrošenim sredstvima u prva tri mjeseca 2023. godine kada je donirano 1.380.086,49 KM vidimo da je došlo do povećanja od 22 %

Slična situacija je i kada su u pitanju zahtjevi, gdje je također došlo do povećanja, te smo u prva tri mjeseca 2023. godine zaprimili i obradili 282 zahtjeva, a u 2024. godini 408 zahtjeva. U postotcima, došlo je do povećanja od 45 %.

'Upaljen alarm' u Moskvi: 'Zabrinuti smo, pripremaju se izvršiti nuklearni udar'

'Upaljen alarm' u Moskvi: 'Zabrinuti smo, pripremaju se izvršiti nuklearni udar'

Moramo istaći da su ovi podaci vrlo zabrinjavajući i da se bojimo da uprkos našem konstantnom trudu i zalaganju nećemo biti u mogućnosti odgovoriti na tolike zahtjeve u narednom periodu. 

Kada govorimo o oboljenjima situacija je slična kao i proteklih godina. Za pomoć nam se najčešće obraćaju onkološki pacijenti, ljudi sa mnogobrojnim tjelesnim deformitetima, djeca s poteškoćama u razvoju, sa akcentom na autizam i epilepsiju.  Pomagali smo i građanima kojima su bile neophodne operacije očiju, srca, kao i ljudima sa slušnim problemima. Također smo imali mnogo zahtjeva za rehabilitacijama nakon nesretnih slučajeva ili posljedica bolesti.

Sva spomenuta sredstva donirana su u najvećoj mjeri od naših građana u domovini i dijaspori. Međutim, dio sredstava prikupili smo organizujući sportske humanitarne manifestacije, aukcije dresova koje su nam poklanjali uspješni bh. sportisti, a  donatori su bile i mnogobrojne domaće kompanije.  

Podsjećamo, sredstva za liječenja inače prikupljamo putem javnih apela, kao i trajnog Fonda za liječenja koji smo osnovali kako bismo bili u mogućnosti pomoći i onima za koje iz objektivnih razloga ne možemo pokretati apele, jer bismo u tom slučaju apele za liječenje imali svakodnevno. Fond se može podržati pozivom na broj 17021 kojim se doniraju 2 KM, kao i donacijama putem naše web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa", naveli su iz Pomozi.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije