Udruženje Colibri organiziralo izložbu u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu

0
Fena
Udruženje Colibri organiziralo izložbu u povodu Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu
Fena / Dječiji radovi

U povodu 2. aprila - Međunarodnog dana svjesnosti o autizmu, Udruženje za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju "Colibri" organiziralo je izložbu radova djece iz ove populacije.

Predsjednica Udruženja Aida Hrnjić izjavila je za Fenu da su pripreme za izložbu trajale mjesec i po dana, da je dosta posla urađeno, te da su imali podršku prijetelja iz neformalne grupe građana "Zajedno smo čarolija", čiji su članovi kontinuirano radili sa djecom.

"Naša filozofija je da samo zajedničkim snagama možemo promijeniti i poboljšati loše stvari u našem društvu. Toga se držimo i to je nešto što zapravo i daje podršku ovoj našoj okolini, ta široka mreža prijatelja koju smo stekli radeći godinama zajedno", kazala je Hrnjić.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Na izložbi je izloženo oko 150 radova, koje će zainteresovani moći da kupe, a novac će biti simbolična podrška ovom centru i biće iskorišten za rad sa mališanima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije