Nakon teške borbe: Ajna Kahrimanović (10) iz Sanskog Mosta pobijedila leukemiju

0
Radiosarajevo.ba
Nakon teške borbe: Ajna Kahrimanović (10) iz Sanskog Mosta pobijedila leukemiju
Foto: Printscreen / Ajna Kahrimanović

Životna priča desetogodišnje Ajne Kahrimanović iz Sanskog Mosta, koja je pobijedila leukemiju, postala je simbol nade i hrabrosti za mnoge.

Njen put kroz borbu s teškom bolešću inspirisao je Medihu Sadić da kreira dječiju slikovnicu, koja je danas promovirana u Prvoj sanskoj školi u prisustvu Ajninih školskih drugova.

Mediha Sadić, rođena u Ključu i trenutno nastanjena u Švicarskoj, upoznala je Ajnu i njene roditelje prije šest godina, u vrijeme kada je Ajni dijagnosticirana leukemija. Njihovo prijateljstvo započelo je u Roditeljskoj kući u Sarajevu, gdje su se nalazili tokom Ajninog liječenja.

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Pljušte reakcije SDA-ovaca zbog statusa koji je objavio Igor Stojanović (SDP): "Ološu"

Kroz svoje angažmane u udruženju "Srce za djecu", Mediha Sadić je već dugi niz godina posvećena pomoći i podršci oboljeloj djeci. Ova slikovnica je njen najnoviji projekat, kojim nastoji pružiti emocionalnu podršku djeci koja se suočavaju s teškim zdravstvenim problemima.

Kroz ovaj humanitarni projekat nastale su dvije slikovnice: "Poglavica Ajna i njeni prijatelji", u kojoj je Ajna glavni lik koji se zajedno s prijateljima iz bolnice bori protiv bolesti, i "Oproštaj od malene gusjenice".

Ajna, koja danas pohađa Prvu sansku školu, sa svojim školskim drugovima podijelila je svoja iskustva i priču o borbi s bolešću tokom promocije slikovnica. Ova promocija se održava u sklopu mjeseca podizanja svijesti o raku kod djece, kada se različitim kampanjama nastoji ukazati na izazove s kojima se suočavaju mališani oboljeli od raka.

Slikovnice su već dostupne za prodaju, a sav prihod od prodaje namijenjen je udruženju "Srce za djecu" i njihovim humanitarnim projektima pomoći djeci oboljeloj od raka. Ovaj projekt ne samo da pruža podršku oboljeloj djeci, već i podiže svijest o važnosti pomoći i solidarnosti u borbi protiv raka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije