Udruženje Srce za djecu i Sparkasse Banka pozivaju na humanitarnu šetnju za djecu oboljelu od raka

0
Radiosarajevo.ba
Udruženje Srce za djecu i Sparkasse Banka pozivaju na humanitarnu šetnju za djecu oboljelu od raka
Foto: Sparkasse Bank / Zlatni krug Sparkasse

Humanitarna utrka/šetnja Zlatni krug Sparkasse u organizaciji udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i pokroviteljstvom Sparkasse Banke održat će se 15. septembra 2024. u Visokom.

Cilj događaja je podrška malim herojima koji se bore protiv ove teške bolesti i prikupljanje sredstava za rad zdravstveno-medicinskog fonda Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka i njihovih roditeljskih kuća u Sarajevu i Tuzli.

Roditeljske kuće omogućavaju da mališani tokom teškog liječenja od karcinoma, umjesto u bolničkim sobama, borave u kućnoj atmosferi sa svojim porodicama. Tu dobijaju prateću psiho-socijalnu podršku i njegu, i što je mnogo važno - okruženi su drugarima koji ih razumiju, i ljubavlju roditelja i porodice iz čega crpe snagu za životnu borbu koju vode. To je ključan dio na njihovom putu izliječenja, i bitna nadogradnja primarnog liječenja kroz zdravstveni sistem.

Otac Anela Ahmedhodžića nije štedio riječi: Uputio kritiku Sergeju Barbarezu

Otac Anela Ahmedhodžića nije štedio riječi: Uputio kritiku Sergeju Barbarezu

Prepoznavši značaj ovog inovativnog koncepta roditeljskih kuća i ukupnog djelovanja Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka, Sparkasse Banka i njen tim su ove godine odlučili podići svoju podršku na jedan potpuno novi nivo.

Banka, kao generalni pokrovitelj finansira organizaciju humanitarne utrke/šetnje Zlatni krug kako bi se kompletan prihod od donacija učesnika mogao usmjeriti u medicinski program udruženja.

Humanu inicijativu je srcem prigrlio tim od 500 zaposlenika Sparkasse Banke te pokrenuo posebnu kampanju u želji da dosegne i motiviše što više ljudi da učestvuju u šetnji i podrže male heroje oboljele od raka.

Zaposlenici Sparkasse Banke iz cijele BiH pokazuju i pozivaju na humanost pjevajući himnu Zlatni krug.

Osim što će Sparkasse tim u velikom broju učestvovati u humanitaranoj šetnji 15. septembra u Visokom, zahvaljujući Sparkasse zaposlenicima, ove godine je Zlatni krug dobio i svoju himnu.

Zaposlenici banke širom BiH su otpjevali posebno osmišljenu pjesmu te kroz video i foto kampanju na svojim socijalnim mrežama šire glas i pozivaju ljude oko sebe da se pridruže.

"Ovo je naš način da kao tim pokažemo 'srce za djecu', ali i pozovemo ljude oko nas da nam se pridruže. Zlatni krug je prilika da zajedno odamo počast hrabrosti mališana koji vode životnu bitku protiv raka, da damo svoj lični doprinos kako bi im se ta bitka olakšala i ujedinimo se u glasnoj poruci da nisu sami", poruka je tima Sparkasse Banke.

Himna i poziv na Zlatni krug Sparkasse otpjevan iz srca članova Sparkasse tima ovdje.

Kako se prijaviti ili podržati humanitarnu šetnju/utrku za djecu oboljelu od raka?

U humanitarnom događaju mogu učestvovati sve generacije, a svoj prilog daju kupovinom odnosno uplatom donacije za majicu Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Podrška se može dati na više načina:  

  •  Učešćem u utrci (ruta 5900) – startnina koja uključuje majicu u iznosu 30KM.
    Prijave putem linka ovdje
  • Učešćem u šetnji i/ili donacijom za kupovinu majice u iznosu 20KM.

Majice su istovremeno ulaznica na utrku/šetnju, a mogu se naći na lokacijama:

  • Visoko, Kulturni centar Altindag
  • Sarajevo, Udruženje „Srce za djecu“, Breka - Himze Polovine 21
  • Sarajevo, plato Importanne centra, štand Udruženja „Srce za djecu“ na ulazu u Sparkasse Banku (Zmaja od Bosne 7) u sedmici 09.09.-15.09.2024. u terminu 9-17 sati

 Kompanije se mogu obratiti udruženju direktno i/ili uplatiti donacije na račun udruženja i time obezbijediti učešće/majice za svoje timove:

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka"

E: info@srcezadjecu.ba

T:  +387 33 215 416

M: +387 62 347 395

Broj računa: 1996340005283975 kod Sparkasse Bank dd BiH

Više informacija o prijavama i opcijama podrške pronađite OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije