Mala raja za Adelu Merdžanić: Poraz nije opcija!

2
Radiosarajevo.ba
Mala raja za Adelu Merdžanić: Poraz nije opcija!
Screenshot / Pomoć za Adelu

Adela Merdžanić, vrhunska rukometašica i bivša rukometna reprezentativka Bosne i Hercegovine bori se za život i potrebna joj je naša pomoć.

Veliku akciju pokrenulo je Udruženje za podršku i pomoć djeci i roditeljima Svijet Čarolije te škola fudbala Winner. Oni su, naime, organizirali turnir u fudbalu na kojem će igrati djeca 08/09 godište u dvorani “Ramiz Salčin”, 20. decembra.

"Naši mali humanitarci su FK Olimpik Sarajevo, ŠF Soccer Sarajevo, MNK Željezničar, Ofk Biser 96, FK Dar, Škola fudbala Valter, Škola fudbala DERBY, Akademija fudbala Devetka, Akademija fudbala AF Sporting Sarajevo, Academija Sarajevo, Škola Fudbala Winner", navode organizatori turnira.

Pored dječice odigrat će se i revijalna utakmica između “Veterana grada Sarajeva “ I “Humanih zvijezda” isti dan s početkom u 14 sati.

Pomoć za Adelu - undefined

Screenshot: Pomoć za Adelu

Sav prihod od ovog turmira bit će uplaćen za pomoć pri liječenju Adele Merdžanić. S obzirom na to da nakon prvih terapija koje obavlja u Njemačkoj, Merdžanić u nedjelju stiže u Sarajevo vjerovatna je mogućnost da i ona prisustvuje turniru, bar koliko joj zdravlje bude dozvoljavalo u ovom trenutku.

Podsjetimo, Adeli je prije 16 mjeseci dijagnosticiran rak debelog crijeva sa metastazom na jetri. Od tada je prošla 30 kemoterapija i dvije operacije, ali nažalost bolest ne posustaje, te su Adeli jedina šansa za život terapije na klinici u Njemačkoj. U nedjelju ide na prvi tretman. Samo jedan ciklus terapija košta 22.500 EUR, a potrebna su joj minimalno tri do četiri. U konačnici je za sva četiri ciklusa Adeli potrebno oko 100.000 EUR, a pored toga koristi lijek koji košta 4.500 KM mjesečno.

Bivša bh. reprezentativka živi sa roditeljima koji su u penziji, trenutno je na birou za nezaposlene, te radi povremeno honorarne poslove. Uprkos teškoj bolesti Adela je veliki borac, a mi se nadamo da ćemo joj uspjeti pomoći da prebrodi ovu životnu nedaću.

„Na moju žalost bolest ne odustaje, širi se ali ne odustajem ni ja. Ja ću da se borim i dalje kao što sam se borila, ne samo kroz ovu bolest nego i kroz cijeli život, jer ipak je u meni sportska krv jedne lavice u horoskopu. Ostanite mi dobri, budite veseli i sretni i uživajte u životu jer jedan ste dobili“, poručila je Adela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije