Lijepa gesta: Sugrađaninu renovirali stan dok je bio na operaciji

Radiosarajevo.ba
Lijepa gesta: Sugrađaninu renovirali stan dok je bio na operaciji
Foto: Facebook / Renoviranje kuće i uspješna operacija

Nakon što su sugrađanina Samida Bačića odvezli u bolnicu u Bosanskoj Gradišci, volonteri Udruženja mladih FOKUS iz Bosanske Dubice odlučili su ga iznenaditi tako što su mu renovirali kuću u kojoj živi.

Kuća je bila u jako lošem stanju.

"Prije tačno dvije sedmice smo našeg sugrađanina Samida Bačića odvezli u Bosansku Gradišku u bolnicu kome je ustanovljena gangrena, pa je operativni zahtjev iznad predjela koljena nažalost bio primoran. Ostavljeni dojmom iz bolnice i kuće u kojoj je živio došli smo na ideju da mu renoviramo kuću i tako ga iznenadimo po njegovom povratku u Dubicu. U razgovoru s njegovom rodbinom iz inostranstva, tačnije Amirom Nahićem koji se odmah složio s idejom, naši radovi započinju nakon par dana", pišu iz ovog Udruženja.

Kako navode, radovi su trajali osam dana, ukupno je pomoglo osam volontera, a dolazili su u zavisnosti od svog slobodnog vremena kako bi pomogli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije