Renovirali školu i pronašli mit o kojem su svi pričali godinama

Radiosarajevo.ba
Renovirali školu i pronašli mit o kojem su svi pričali godinama
Foto: Facebook / Nevjerovatno otkriće

Osoblje u školi u velškom okrugu Rhondda ostalo je u šoku kad su tokom obnove pronašli leš krokodila zakopan ispod učionice.

U osnovnoj školi Ysgol Gynradd Gymraeg Bodringallt u velškom naselju Pentre tijekom radova ispod poda pronađeno je tijelo gmaza, na sveopće čuđenje nastavnika. Otočki mediji pišu kako se vjeruje da je krokodil nekoć bio izložen u školi, piše Index.hr.

Direktor škole Neil Pike rekao je da priče o krokodilu kruže školom već desetljećima, a urbana legenda sad se pokazala istinitom. "Čuo sam priče da su roditelji i školsko osoblje zakopali krokodila ispod škole nekad između dva svjetska rata", rekao je.

"Mislio sam da je to stari mit i nisam se puno obazirao na to sve do četvrtka ujutro kad sam otišao provjeriti građevinske radove u školi. Na podu hodnika ležao je krokodil", dodao je.

Na pitanje što će se sada dogoditi s krokodilom, Pike nije imao odgovor. "Zakopati ga ponovno ili izložiti? Vidjet ćemo", rekao je.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije