Jasmila Žbanić i Damir Imamović pružili podršku Bh. Povorci ponosa

3
Radiosarajevo.ba
Jasmila Žbanić i Damir Imamović pružili podršku Bh. Povorci ponosa
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ermin Bravo, Maja Izetbegović i Jasmila Žbanić

Glavni grad Bosne i Hercegovine danas je domaćin četvrte po redu Povorke ponosa koja se održava u našoj zemlji.

Okupljanje učesnika počelo je u 16 sati između Historijskog i Zemaljskog muzeja, nakon čega će manifestacija biti upriličena i ona bi trebala trajati sve do 21 sat.

Podršku su pružile i brojne poznate ličnosti.

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

Još jedno veliko priznanje za film Kiss The Future: U New Yorku osvojena Nagrada publike

"Došla sam jer svi ljudi moraju imati jednaka prava, LGBT populacija ih nema i mislim da se stvari moraju mijenjaju. Došla sam radi mojih prijatelja jer su ugroženi, a njihova prava su ugrožena. Kada se svima prava izjednače Bosna i Hercegovina će biti bolja zemlja za sve", redateljica Jasmila Žbanić za Radiosarajevo.ba.

Među prisutnima je i pjevač Damir Imamović, Danijela Dugandžić i Alma Gačanin.

"Radujem se da se malo normalizira situacija i s policijskom zaštitom, u smislu da je realnija nego prošlih godina. Tu smo da se malo zezamo, pružimo podršku i protestujemo", rekao je Damir Imamović.

"Ovdje smo prvi put porodično i to je bitno, u mom svjetonazoru ne postoji nešto što nije prirodno, svaka ljubav je prirodna", rekao je novinar i publicista Amir Misirlić.

"Izašao sam da podržim sve svoje prijatelje jer smatram da je to važno. Ovo je ujedno i borba protiv malograđanštine i primitivizma", rekao je muzičar Samir Hodović.

Ruta kretanja povorke je ulicama Zmaja od Bosne - Hiseta - Obala Kulina bana - Kulovića, te završava ispred Narodnog pozorišta na Trgu Susan Sontag.

Na zahtjev Organizacionog odbora BH povorka ponosa, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost za privremenu potpunu izmjenu saobraćaja na saobraćajnicama u Kantonu Sarajevo, za subotu, 24. juni, radi održavanja manifestacije BH povorka ponosa 2023.

Regulaciju saobraćaja vršit će policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo u vremenu od 16 do 21 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije