I ovo je BiH: Anonimna sugrađanka platila novac za operaciju Faruka Geljića

3
Radiosarajevo.ba
I ovo je BiH: Anonimna sugrađanka platila novac za operaciju Faruka Geljića
Foto:Pomozi.ba / Faruk Geljić

Uoči Svjetskog dana humanitarnih akcija, divna sugrađanka koja je željela ostati anonimna, uplatila je 15.350 eura za operativni zahvat i fizikalne terapije malenog Faruka Geljića iz Sarajeva za koga je Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za prikupljanje sredstava.

U dogovoru sa porodicom, novac prikupljen apelom za Farukovu operaciju u Turskoj, bit će preusmjeren u programska sredstva za liječenja drugih oboljelih građana.

Naš Faruk krajem mjeseca putuje u Tursku, a Udruženje Pomozi.ba će snositi troškove prevoza i boravka u Turskoj, kao i troškove njegovog daljnjeg liječenja, jer će mu već nakon šest mjeseci biti potreban zahvat vađenja unutrašnjih implantata.

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Grand centar postaje grandiozniji Bingo City Center Ilidža

Podsjećamo, maleni Faruk je većinu svog života proveo u bolnicama, jer mu je nakon rođenja ustanovljeno iščašenje oba kuka i zakrivljeno stopalo. On boluje i od hidrocefalusa, te su mu čim se rodio urađene dvije operacije i ugrađen šant. Nadamo se da će nakon predstojeće operacije u Turskoj, ovaj hrabri dječak napokon prohodati.

Divna, humana gesta naše sugrađanke dokaz je u nizu da dobri ljudi postoje, što svakodnevno dokazuju i naši ostali sugrađani koji na različite načine podržavaju naš rad godinama unazad.

Ovim putem Udruženje Pomozi.ba svim humanitarcima i dobrim ljudima čestita Svjetski dan humanitarnih akcija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije