U čast 100 godina: Pomozi.ba i FK Željezničar u humanoj misiji

0
U čast 100 godina: Pomozi.ba i FK Željezničar u humanoj misiji
FOTO: Fena / 100 godina plavog Gospodina

Udruženje Pomozi.ba i FK Željezničar, povodom 100 godina 'Gospodina', 10. oktobra zajednički organizuju fundraising događaj na stadionu Grbavica.

Ovo je ujedno i prvi humanitarno-sportski događaj te vrste koji organizuje Udruženje Pomozi.ba, a ideja je da stotinu dječaka, za stotinu godina, rođenih 2010. godine iz sarajevskih škola fudbala igraju revijalnu utakmicu protiv prvotimaca Željezničara, saopćeno je iz tog udruženja.

Stotinu dječaka protiv jedanaest Željinih, za 100 godina plavog tima, a sav prihod od ulaznica koje će biti puštene u prodaju po cijeni od pet KM, ići će u Pomozi.ba fond za liječenje oboljelih bh. građana.

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Emir Hajdarović: 'Ko zaboravi svoju historiju rizikuje i svoju budućnost'

Generalni sponzor ovog događaja će svaki gol prvotimaca plaćati duplo više nego gol dječaka, a na Grbavici će biti promovisan i humanitarni broj za liječenje Udruženja Pomozi.ba.

Na ovaj način Pomozi.ba i FK Željezničar žele prirediti istinski spektakl u kome će uživati svi građani tako što će gledati utakmicu sa stotinu dječaka na fudbalskom terenu, sa istinskom željom da daju gol Željezničaru.

Udruženje Pomozi.ba, u sklopu svojih redovnih aktivnosti, od početka godine je prikupilo i uplatilo više od dva miliona KM za liječenje oboljelih bh. građana.

Pomozi.ba i FK Željezničar pozivaju sve građane i društveno odgovorne kompanije da budu dio ovog događaja kako bi zajednički pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija, navodi se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije