Humana akcija: Pokrenuta kampanja za podršku djeci i mladima u BiH

1
Radiosarajevo.ba
Humana akcija: Pokrenuta kampanja za podršku djeci i mladima u BiH
Foto: Pomozi.ba / Djeca

Udruženje Pomozi.ba u saradnji sa Diplomatskim zimskim bazarom pokrenulo je web kampanju prikupljanja sredstava za podršku djeci i mladima širom BiH.

U tu svrhu u funkciju je stavljen humanitarni broj 17022, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve bh. operatere.

Diplomatski zimski bazar je humanitarni događaj koji svake godine organizuje međunarodna zajednica u Sarajevu za podršku djeci i mladima širom Bosne i Hercegovine.

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

Postupak protiv sutkinje Lejle Numanović iz Gradačca zbog prepisivanja dijelova iz druge odluke

U 2019. godini, više od 40 ambasada i međunarodnih organizacija i više od 80 domaćih izlagača i nevladinih organizacija je učestvovalo na Bazaru u izložbenoj sali u Skenderiji.

Hiljade posjetilaca zajedno sa sponzorima Bazara je pomoglo da se prikupi 249.000 KM koje su raspodijelili na 23 organizacije koje pomažu djeci u potrebi. Prošle godine su se premjestili 100% online zbog pandemije, ali su ipak uspjeli prikupiti 83.000 KM za finansiranje 18 humanitarnih oganizacija.

"Uprkos COVID pandemiji, moramo nastaviti naše napore i ove godine da podržimo one kojima je sada najviše potrebna naša pomoć. Pomozite nam da održimo duh Bazara živim i podržite ovu akciju. Svaka marka je važna", poručuju iz Pomozi.ba.

Takođe možete pomoći učestvujući u Pomozi.ba decembarskom Humanitarnom bazaru koji će organizovati Pomozi.ba i donirati sav prihod kampanji Dipomatskog zimskog bazara. Humanitarni bazar dobre volje će se održati u prostorijama Pomozi.ba u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića 8, 11. decembra od 10:00 do 17:00.

Pored poziva na broj 17022, donacije za podršku djeci i mladima su moguće uplatama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg, kao i direktnim uplatama na račun Diplomatskog zimskog bazara.

Za uplate iz BiH:
Banka: Raiffeisen Banka BiH
Primalac: Udruženje Diplomatski Zimski Bazar, Sarajevo
Broj računa: 1610000160320059
Svrha uplate: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Za uplate iz inostranstva:
Banks name: Raiffeisen Banka BiH
SWIFT CODE: RZBABA2
IBAN: BA391610000160320059
Purpose: Donacija za U.G. Diplomatski Zimski Bazar

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije