Dubioza kolektiv ispunila obećanje koje su dali Slavku Mrševiću

Radiosarajevo.ba
Dubioza kolektiv ispunila obećanje koje su dali Slavku Mrševiću
PrtScr / Slavko Mršević i poklon koji mu je vratio osmijeh na lice

Mnogi već znaju priču o Slavku Mrševiću, tinejdžeru kojem je već drugu godinu uskraćeno pravo na školovanje u gradiću u kojem živi - u Rudom.

Popularni bend iz BiH “Dubioza kolektiv” prije je bio u Rudom, kada su dali podršku učeniku Slavku Mrševiću koji je izbačen iz škole zbog autizma. Članovi benda su mu tada obećalai i bubnjeva, a obećanje je dug, tako su veseli momci iz Dubioze svoje obećanje jučer i ispunili.

Slavku je zbog autizma uskraćeno pravo na školovanje u srednjoj školi u Rudom, a cijeli slučaj dobio je sudski epilog, jer se pred sudom u Višegradu vodi proces protiv deset osoba.

Njegov otac Nenad Mršević tvrdi da je Slavko izbačen iz srednje škole bez ikakvog zakonskog razloga. Prema njegovim riječima, dječak je u školu upisan 2015. godine i u prvom polugodištu je dobijao ocjene koje mu nisu zaključene.

Drugo polugodište je okončao neocijenjen tako da nije mogao nastaviti školovanje.

Presudno je to što Slavko ima Aspergerov sindrom, blaži oblik autizma, a iz škole je faktički udaljen bez ikakvog pisanog traga, a samim tim i prava na žalbu.

Pogledajte, kako je malo za sreću potrebno, kapa do poda momci!

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije