Bihaćka lavica Dalal Omerović pobijedila leukemiju

J. Ć.
Bihaćka lavica Dalal Omerović pobijedila leukemiju
Foto: Facebook / Dalal Omerović
Malena junakinja, Dalal Omerović iz Bihaća nakon godinu dana borbe pobijedila je leukemiju. Ove divne vijesti podijelili su na Facebook stranici "Za Dalal".

"Dragi naši evo nas sa dobrim vijestima koje smo svi nestrpljivo iščekivali... Nalaz prve punkcije od neophodne tri je uredan. Pokazuje da nema blasta (leukemije). Sve su stanice od donora, nema njenih. To je trenutno tako jer se punkcije rade još 60-ti i 100-ti dan od transpatacije.

Danas će isključiti lijek za jetru da vide je li sve uredu bez njega. Radiće ultrazvuk opet u četvrtak. Prisutan osip po tijelu kao reakcije borbe stanica u organizmu prati se svakodnevno i nadamo se da će se što prije povući.

Naša Dalalica se i dalje lavovski bori kako samo ona zna. Malo zeza mamu odbijanjem da popije potrebne sirupe zbog čega je odgođen izlazak iz bolnice. Zahvaljujemo dragom Bogu koji joj je dao snagu da nadjača svaku prepreku do sada, zahvaljujemo se Vama za svu podršku i ljubav koju joj šaljete.

Težak je put pred našom Lavicom i njenim roditeljima koji se lavovski bore za njen život, ali u ovoj borbi nisu sami, dokazali smo da sve se može kad se udruži ova ogromna ljubav i da vjerujemo samo u jedno -  da naša Dalal izlazi iz ove priče kao pobjednik, jer armija ljudi moli se za njen život a ona ga zaslužuje", izjavili su njeni najbliži na Facebook stranici. 

Maratonac i humanitarac Mahir Mujić, koji je trčao iz Sarajeva do Banje Luke i prodavao svoje kilometre kako bi tim sredstvima pomogao liječenje djevojčice  Dalal,je također sretan zbog ovih vijesti. 

"Presretan sam što je taj prvi nalaz pozitivan i znam da će ona biti dobro. Osjećao sam to. Na nju sam mislio svaki dan i baš sam bio vezan u posljednje vrijeme dok je situacija bila jako teška", izjavio je za Radiosarajevo.ba Mahir Mujić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije