Želimir Altarac Čičak u bolnici zbog COVID-a, supruga objavila potresnu poruku

4
Radiosarajevo.ba
Želimir Altarac Čičak u bolnici zbog COVID-a, supruga objavila potresnu poruku
0 / Zelimir Altarac Čičak

Želimir Altarac Čičak, legenda sarajevske scene, trenutno je u bolnici gdje se bori s infekcijom COVID-19.

Kako je na Facebooku objavila njegova supruga Edina Gugać, Altarac je "sada kompleksan pacijent, COVID pozitivan u Respiratornom centru - zgrada stare hirurgije na KCUS-u".

Kako je napisala, posljednje vrijeme "prolazi devet krugova pakla s KCUS-om".

"Zaraza virusom je nastupila na KCUS-u - Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, gdje je Željko bio na nastavku liječenja, kao i ostali pacijenti koji su zaraženi na toj klinici.

Zadnji je pokazao simptome i to na dan kada je trebao biti otpusten. Prebačen je 19. marta na Podhrastove i od tada mu nisam čula glas, bez obzira što je, prema informacijama koje sam dobila od medicinskog osoblja, bio pri svijesti, komunikativan, afebrilan i nije kašljao", piše ona.

Navodi da mu je mobitel bio ugašen, uprkos "molbama da se mobitel stavi na punjenje, jer se vjerovatno baterija ispraznila, i uključi to nije urađeno tri dana".

"A, 22. marta je s Podhrastova uz telefonski poziv upućen meni i rečenica da kupim lijek Tocilizumab od 600mg, prebačen u Respiratorni centar i na podršci kisikom je bio i dalje. Lijek sam odmah kupila i to 2 doze, jer mi nije čak ni rečeno koliko doza treba i odnijela ga.

Od tada, 30 sati ja nisam imala pojma šta je s njim, ni da li je živ, ni kako je, ni da li mu je lijek induciran, ni da li je i dalje na podršci kiseonikom ili na respiratoru, ni na koji odjel je uopste smješten ili je u Respiratornom centru?

Na pozive ne odgovara niko ili je telefonska linija zauzeta. Preko veza sam saznala da je živ i na kiseonickoj podrsci i dalje. I sada opet skoro 48 sati ista situacija ne znam ništa."

Par sati nakon objave posta, napisala je još i:

"Hvala svima na podršci i razumijevanju. Dobila sam napokon provjerene informacije od prije par minuta: Stanje stabilno, premješten na infektivni odjel i prima četiri litre kisika dnevno. Molite se za što brži oporavak i ozdravljenje svih koji su bolesni."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije