Uz zvuke Rolling Stonesa na vječni počinak ispraćen doktor Nedžad Nakaš

Radiosarajevo.ba
Uz zvuke Rolling Stonesa na vječni počinak ispraćen doktor Nedžad Nakaš
FOTO: Radiosarajevo.ba / Sahrana dr. Nedžada Nakaša
Na Gradskom groblju Bare danas je sahranjen šef Klinike za ginekologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Nedžad Nakaš.

Uz zvuke pjesme Simpathy for the devil od Rolling Stonesa na hiljade Sarajlija se danas oprostilo od doktora Nakaša.

Članovi porodice, kolege iz KCUS-a i drugih klinika u BiH, brojni prijatelji su također bili na sahrani. Svi oni su se s tugom na licu oprostili od ovog velikog čovjeka.

Sudeći prema ogromnom broju ljudi koji su došli na sahranu vidljivo je da je doktor Nakaš bio omiljen i voljen u zajednici, da je bio veoma cijenjeni i uvažavani član ovog društva.

Također, tokom sahrane upriličena je i bakljada. 

Dr. Nedžad Nakaš - undefinedDr. Nedžad Nakaš

Podsjećamo, prije dva dana u 45. godini života je preminuo doktor Nedžad Nakaš.

Vijest o iznenadnoj smrti vrsnog doktora medicine, ginekologa, čovjeka i borca potresla je mnoge.

Prije angažmana na KCUS-u, Nakaš je radio u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Vijest o iznenadnoj smrti potresla je mnoge, a njegov kolega doktor Dragan Stevanović na Facebooku je napisao da je umro je vrsni doktor medicine, još bolji ginekolog, dobri čovjek i njegov ratni drug Nedžad Nakaš.

dr. Nedžad Nakaš

"Pamtim ga kao poletarca,tek završenog srednjoškolca kako je pod budnim okom rahmetli Avde došao u jedinicu kojom sam komandovao. Mlad, vrijedan, ambiciozan, veseljak, a odgovoran. Od svog oca naslijedio je velike vrline koje sam uvijek cijenio, dobrotu, pa ponovo dobrotu, pristupačnost, posvećenost pacijentu i stalnu težnju za usavršavanjem bez robovanja šablonima. Nismo se uvijek slagali, ali volio sam ga beskrajno zbog tih njegovih vrlina. Nadam se da je otišao na neko mirno mjesto bez stresa kojem smo svaki dan izloženi i da je tamo sa svojim najmilijim. Nadam se da ću nekad zaslužiti da i tamo negdje budem u njihovom društvu. Neka mu je hvala i dugo ću ga pamtiti po dobroti. Porodici želim da dostojanstveno podnese svoju neizmjernu bol. Mi koji smo ga voljeli uvijek ćemo biti uz vas", napisao je doktor Dragan Stevanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije