Tužna vijest: Preminuo mladi i voljeni bh. novinar

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: Preminuo mladi i voljeni bh. novinar
Foto: Jabuka.tv / Mario Pinjuh

Nakon kratke i teške bolesti noćas je u 31. godini preminuo Mario Pinjuh, novinar Radiopostaje Mir Međugorje.

"Pamtit ćemo ga kao vrijednog kolegu koji je volio svoj posao. Nedostajat će nam njegova vedrina, susretljivost i mladenački duh'', napisale su kolege sa Radiopostaje Mir Međugorje. 

Ova vijest je šokirala brojne prijatelje i kolege, koji se od njega opraštaju i na društvenim mrežama.

Na vrlo emotivan način su mu i na portalu Jabuka.tv odlučili odati počast. Naime, u znak poštovanja i ljubavi, viješću o smrti Marija Pinjuha Jabuka.tv je zaključila sve objave do ponedjeljka, 14. septembra.

"Naš kolega Mario bio je svestrana i velikodušna osoba. Bio je čovjek za kojega možemo reći da je, bez obzira na to što po struci nije bio novinar, istinski uživao u novinarstvu i davao se u potpunosti.

Energičan i uvijek pun ideja, neprestano je bio u potrazi i radu na novoj temi, razmišljajući o tome što je aktualno, s kime bi se moglo razgovarati ili o čemu bi se mogla napraviti nova priča. Svojom energijom i vedrinom podizao je i cijeli tim, a njegovi trenuci opuštenosti i dosjetke i humor karakterističan samo njemu, nerijetko su bili dovoljni da u sekundi poprave dan. Kreativnost i znanje rado je prenosio na mlađe kolege i njegov vedar duh zauvijek će biti prisutan u redakciji portala Jabuka.tv", napisali su na ovom portalu.

Mediji su prenijeli da je bolest s kojom se borio posljednjih mjesec dana ipak bila prejaka, te da je Pinjuh bio pozitivan na koronavirus, te hospitaliziran na SKC Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije