Tuzlanka postavljena na čelo važne organizacije u Škotskoj

7
Radiosarajevo.ba
Tuzlanka postavljena na čelo važne organizacije u Škotskoj
Foto: FB / Edhem Čustović / Almira Delibegović-Broome

"Tuzlanka Almira Delibegović-Broome QC postavljena je na čelo pravosuđa Škotske, predsjedavajuća pravosudnog sistema (Justice)", ovu vijest objavio je Edhem Čustović na svom Facebook profilu. 

Almira Delibegović-Broome QC preuzeti će ulogu predsjedavajućeg pravosudnog sistema Škotske (Justice), naslijedivši Shelagh McCall QC na mjestu predsjedavajućeg škotskog ogranka dobrotvorne organizacije za reformu prava, istakao je Čustović.

“Čast je i privilegija preuzeti ulogu predsjedavajućeg Justice Scotland. Odbrana vladavine prava važnija je nego ikad. Radujem se što ću raditi sa našim članstvom i nadograđivati se na rad mojih istaknutih prethodnika, kako bi pravosudni sistem radio pošteno i efikasno za sve," kaže Delibegović-Broome.

Almira je diplomirala je pravo na Univerzitetu Edinborough, a magistrirala na renomiranom Univerzitetu Harvard kao Fulbright stipendistkinja. Ona je član poslovnog odbora Generalnog vijeća Univerziteta u Edinburghu, nezavisna neizvršna osoba u Nadzornom odboru Deloitte UK i u njegovom Odboru za upravljanje revizijom, te član Savjetodavnog odbora računovođe u stečaju.

"Kao i kod mnogih talentiranih mladih ljudi, njeno obrazovanje je prekinuto kao posljedica rata u Bosni i Hercegovini, a novi dom je pronašla u Škotskoj. Ona je sestra prof. Mirele Delibegović o kojoj sam pisao ranije ove godine nakon što je postala članica Edinborough Royal Society. Čestitamo Almira na ovom veličanstvenom postignuću i časti koja ti je ukazana. Ti si veliki ambasador Bosne i Hercegovine. Također, želim iskoristiti priliku da se zahvalim tebi i tvojoj sestri što niste zaboravili svoje korijene i podržavate mnogobrojne inicijative i organizacije u našoj domovini, uključujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation", napisao je Čustović. 

Na stranici Justice objavljeno je više informacija, koje možete pročitati OVDJE.

Na svom zvaničnom Twitter profilu Arminka Helić, zastupnica Doma lordova Parlamenta Velike Britanije uputila je čestitku Almiri. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije