Bosanka ulazi u svjetski poznat rijaliti: Znate li priču Sanele Jenkins

4
Radiosarajevo.ba
Bosanka ulazi u svjetski poznat rijaliti: Znate li priču Sanele Jenkins
Foto: InstagramSanela Diana Jenkins / Sanela Diana Jenkins

Mnoga poznata lica dolaze i odlaze iz planetarno popularnog rijalitija 'The Real Housewives of Beverly Hills'. Kyle Richards je jedina osoba koja se pojavila kao domaćica u svim verzijama franšize od kada je počela davne 2011. godine, a svi ostali (kao što su Lisa Vanderpump, Brandi Glanville i Yolanda Hadid) su dolazili i odlazili tokom godina.

To znači da ljubitelji rijalitija uvijek imaju puno iščekivanja kada je u pitanju saznanje ko će se pojaviti u nadolazećoj sezoni, tako da je bilo dosta uzbuđenja u decembru 2021. kada je otkriveno da će se zvijezde 11. sezone vratiti u 12. sezonu — plus nekoliko novih lica. Te novajlije bile su Sheree Zampino (da, prva žena Willa Smitha!) u ulozi prijateljice, dok je Bosanka Sanela Diana Jenkins dobila samostalnu ulogu domaćice.

Portal nickiwift donosi priču o tome ko je Bosanka, koju naša javnost zna humanitarnu radnicu, biznismenku i kao jednu od najpoznatijih Bosanki u svijetu.

Netanyahu: 'Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa'

Netanyahu: 'Izrael će nastaviti svoj pravedni rat za eliminaciju Hamasa'

Celebrity Net Worth tvrdi da je 'teška' 300 miliona dolara.

"Iako bi vam bilo oprošteno što vjerujete da bogate i glamurozne žene koje se pojavljuju u "Pravim domaćicama sa Beverli Hilsa" možda nemaju najtežu historiju, to nije slučaj za Dianu Dženkins", piše ovaj portal.

Objašnjavaju da je Sanela imala teško djetinjstvo nakon rođenja u Bosni i Hercegovini.

"Mladu Dianu i njenu porodicu zahvatio je rat u njenoj domovini i morali su da se provuku kroz tunel ispod aerodroma prije nego što su otišli do obližnje Hrvatske. Porodica je kasnije otišla u Englesku gdje je Diana živjela kao izbjeglica u Londonu i napravila je mnogo uspjeha u svojoj usvojenoj domovini stekavši diplomu računarstva i ekonomije", dodaje se.

"Od tatine princeze sam prešla do toga da nisam imala šta da jedem, ne znajući da li je moja porodica živa", rekla je za W 2010. godine o svom detinjstvu, dodavši da još uvijek nije bila spremna da podijeli priču o tome kako je stigla do Londona.

Nickiwift piše, pozivajući se na Guardian, da je rijaliti zvijezda zapravo radila kao čistačica i pomoćnica u prodaji kada je sletjela u London kako bi platila svoj put do fakulteta dok je učila engleski u večernjoj školi.

"Zatim je napredovala do predsjedavajućeg Neuro Brands LLC-a i osnovala svoj osvojeni brend kupaćih kostima prema svom LinkedIn-u. Kakva inspirativna priča!", dodaje se.

Pišu da Sanela "živi pomalo dvostrukim životom."

"Iako se profesionalno nosi sa dva imena, njen puni nadimak je zapravo Sanela Diana Jenkins, ali je odlučila da napusti svoje ime u pokušaju da stvori novi život za sebe".

Podsjećaju na još jednu njenu raniju izjavu.

"Imala sam 23 godine i osjećala sam se kao 100 godina. Tu djevojku, Sanelu, nisam više htjela da je poznajem jer je imala toliko toga na svojim plećima. Pa sam izmislila Dianu - sva nasmijana i sretna, lijepa, šarmantna", rekla je ona za W, priznajući da Sanela "ne odobrava Dianu".

Ali daleko od toga da samo uživa u svim luksuzima života na Beverli Hillsu, Diana je takođe strastveni aktivista. Osnovala je projekat za ljudska prava Sanele Diane Jenkins 2008. godine, kao i Fondaciju Irnis Catic — koja je osnovana u čast njenog brata koji je umro u Bosni i Hercegovini - i Fondaciju Sanela Diana Jenkins.

Što se njenog privatnog života tiče, Diana je bila udata za Rogera Jenkinsa i zajedno su dobili dvoje djece, Innisa i Eneyju. Ipak, nije bilo suđeno da zauvijek budu zajedno i rastali su se deceniju nakon što su se vjenčali, a ostali su u prijateljskim odnosima.

"Nastavili smo dalje i izuzetno smo zadovoljni aranžmanima koje imamo u našim životima. Diana će uvijek biti veoma sretan dio mog života", rekao je Roger o svojoj bivšoj, prenosi Daily Mail. Što se Diane tiče, ona je nastavila sa muzičarem Asherom Monroeom i njih dvoje su svoje prvo dijete zajedno dočekali 2020.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije