BiH / Tuga u porodici Hairlahović: Nakon Lejle, preminuo otac Husein

01. 12. 2020. u 15:53:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1068

Neopisiva tuga u porodici Hairlahović.

U subotu je BiH potresla vijest da je preminula Lejla Hairlahović, nekadašnja generalna sekretarka Rukometnog saveza BiH, rukometašica, intelektualka... Danas je stigla vijest da je preminuo njen otac Husein, u 68. godini, također od posljedica infekcije COVID-19.

Prema pisanju medija, Husein je prije desetak dana primljen u bolnicu. Bio je priključen na respirator i nije ni znao za smrt kćerke.

"Otišla je Lejla. Njeno srce prestalo je kucati u 38. godini života. Prerano. Od sjajne mlade žene oprostili smo se jučer. Nismo stigli ni prihvatiti da je više nema, da nikada više nećemo čuti njen zarazni smijeh i da nas neće iznova i iznova iznenađivati svojim malim, a velikim djelima za ovaj grad, za državu, za sport – danas novi šok i nevjerica. Lejle više nema. Nema ni Huseina. Srce njenog oca prestalo je kucati.

Nema riječi koje bi opisale tugu koja se nadvila nad Cazin. U samo nekoliko dana izgubili smo mnogo voljenih, najviše zbog korona virusa u koji neki čak ni ne vjeruju. Razlog ionako nije bitan. Vjerovali ili ne vjerovali, njih više nema, ni Lejle ni Huseina. Neka im je laka crna zemlja bosanska. Sigurno će nedostajati ovom gradu", piše portal Glasbosanski.

Mnogi njihovi prijatelji opraštaju se preko društvenih mreža.

Na portalu Cazin.net objavljena je i smrtovnica.

Dženaza namaz će se klanjati u srijedu, 2. decembra na Žitarnici u 12:30, a ukop merhuma će se obaviti na porodičnom mezarju u Donjoj Koprivni po dolasku.

Smrtovnica - undefined

Foto: Cazin.net: Smrtovnica


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA